Eskişehir’de düzenlenen Federasyon Kupası D Grubu 1. Karşılaşmasında Bandırma Kırmızı, ikinci yarıdaki oyunuyla Yalova Belediyespor’u 64-50 mağlup etti.



Bandırma Kırmızı karşılaşmaya Eray Akyüz, Boran Güler, Önder Atun, Ercan Osmani ve Furkan Haltalı beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf Bandırma Kırmızı oldu. Hücumda Eray Akyüz ve Boran Güler ile sayılar bulan Kırmızılı Gençler ilk çeyreği de 11-10 önde geçti.

İkinci çeyrek oyuna hızlı başlayan taraf konuk ekip Yalova Belediyespor oldu. Bandırma Kırmızı hücumda Furkan Haltalı ve Önder Atun ile sayılar bulsa da savunmada istediklerini ortaya koyamadı. Kalan bölümde hücumda da istediği oyunu oynayamayan Bandırma Kırmızı soyunma odasına 22-28 önde girdi.

İkinci yarıya Bandırma Kırmızı hücumda ve savunmada enerjik başladı. Hücumda Hakan Sayılı ve Eray Akyüz ile sayılar bulan Bandırma Kırmızı oyunda 25. dakikada beraberliği yakaladı. Kalan bölümde de karşılıklı sayılarla geçen maçta final çeyreğine 41-41 beraberlikle girildi.

Final çeyreğine Bandırma Kırmızı hızlı başladı. Üst üste hızlı hücumlarla sayılar üreten Kırmızılı Gençler, savunmada da istediği oyunu ortaya koyunca oyunda üstünlüğü ele geçirdi. Kalan bölümde Boran Güler, Eray Akyüz ve Furkan Haltalı ile sayılar üreten Bandırma Kırmızı karşılaşmadan da 64-50 galibiyet ile ayrıldı.

Kırmızılı Gençler, Federasyon Kupası D Grubu ikinci maçında yarın saat 18.00’de Merkezefendi Denizli Basketbol ile karşılaşacak.

Bandırma Kırmızı Antrenörü Ayberk Alen karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi: ‘‘Sezona galibiyet ile başlamak güzel oldu. 40 dakika boyunca maç içerisinde kaldığımız için mutluyum. Oyuncularımızı tebrik ederim. Ancak bu galibiyete rağmen henüz hazır değiliz. Her gün üstüne ekleyerek çalışmaya devam edeceğiz.’’ dedi. Başarılı genç oyuncu Önder Atun ise: ‘‘Kazandığımız için mutluyuz. Maç boyunca tüm enerjimizi ortaya koyduk. Çalışmaya devam edeceğiz.’’ dedi.
 
Maç: Federasyon Kupası D Grubu 1. Karşılaşması

Salon: Eskişehir Üniversitesi 2 Eylül Kampüsü Spor Salonu, Eskişehir

Hakemler: Umut Özgün Ergün, Alper Elçi Hoca, Niyazi Yasin Kahraman

Periyotlar: 1P: 11-10  2P: 11-18  3P: 19-13  4P: 23-9  MS: 64-50

Bandırma Kırmızı: Eray Akyüz 21 sayı, 9 ribaund; Boran Güler 7 sayı, 8 ribaund; Ercan Osmani 5 sayı, 2 ribaund; Furkan Haltalı 15 sayı, 15 ribaund; Hakan Sayılı 8 sayı, 11 ribaund; Önder Atun 8 sayı, 2 ribaund

Yalova Belediyespor: Akın Kandemir 12 sayı, 3 ribaund; Onur Sonsırma 7 sayı, 1 ribaund; Deniz Genç 2 sayı; Melih Kapucu 4 sayı, 4 ribaund; İlker Er 2 sayı; Ryan Isaac 2 sayı; Eren Beyaz 8 sayo, 10 ribaund; Keshun Sherrill 13 sayı, 5 asist