FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu 3. hafta maçında TEKSÜT Bandırma BK, Bandırma’da konuk ettiği İspanyol temsilcisi San Pablo Burgos’u 84-81 mağlup etti.

TEKSÜT Bandırma BK karşılaşmaya Jaime Smith, Şehmus Hazer, Tyler Kalinoski, Ian Hummer ve Emanuel Terry beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf ev sahibi Bandırma ekibi oldu. Hücumda Şehmus Hazer ve Jaime Smith ile sayılar bulan Yeşil-Beyazlılar 5. dakikayı 14-7 önde geçti. Kalan bölümde Ian Hummer ile sayılar bulan TEKSÜT Bandırma BK ilk çeyreği de 20-19 önde geçti.

İkinci çeyreğe her iki takım da hücumu ön plana alarak başladı. Hücumda sayı bulmakta zorlanmayan her iki ekipten TEKSÜT Bandırma BK Jaime Smith ve Omar Prewitt ile isabetler buldu. Kalan bölümde konuk ekip JP Tokoto ve Bruno Fitipaldo ile ürettiği sayılara Jaime Smith ve Şehmus Hazer ile cevap veren Yeşil-Beyazlılar soyunma odasına 41-42 geride girdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf bu kez konuk ekip San Pablo Burgos oldu. Hücumda Jaime Smith ve Omar Prewitt ile sayılar üreten Bandırma ekibi 25. dakikayı 51-55 geride geçti. Kalan bölümde hücumda ve savunmada istediği oyunu sergileyen Yeşil-Beyazlılar Jaime Smith’in sayıları ile son çeyreğe 65-61 önde girdi.

Final çeyreği karşılıklı sayılarla başladı. TEKSÜT Bandırma BK hücumda Jaime Smith ve Omar Prewitt ile sayılar üretirken dengeli oyun devam etti. Yeşil-Beyazlılar Jaime Smith’in sayıları ile 35. dakikayı 73-71 önde geçti. Kalan bölümde üstünlüğünü koruyan TEKSÜT Bandırma BK, karşılaşmadan da 84-81 galibiyetle ayrıldı.

TEKSÜT Bandırma BK, Basketbol Süper Ligi 6. Hafta Karşılaşmasında Bandırma’da 3 Kasım Pazar günü saat 20.00’de Frutti Extra Bursaspor’u konuk edecek.



TEKSÜT Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir: ‘‘Bu kritik galibiyetten sonra FIBA Şampiyonlar Ligi’ne başlamış olduk.’’

Mücadeleyi değerlendiren TEKSÜT Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir şunları söyledi: ‘‘Bu kritik galibiyetten sonra FIBA Şampiyonlar Ligi'ne başlamış olduk. Çok önemli bir galibiyet aldık. Bizim için belirleyici bir maçtı. Bu önemli galibiyet için Takımımı kutluyorum. Üç maç sonunda şu anda bir galibiyet ve iki mağlubiyet durumundayız. San Pablo Burgos da iyi bir takım ve iyi mücadele ettiler. Bu kupada var olduğumuz sürece en iyisini yapmaya çalışarak yolumuza devam edeceğiz.’’ dedi.

TEKSÜT Bandırma BK’nın Amerikalı oyuncusu Omar Prewitt ise şunları söyledi: ‘‘Zor bir mücadele oldu. FIBA Şampiyonlar Ligi'nde ihtiyacımız olan kritik bir galibiyet aldık. Herkesin katkı verdiği bir mücadele oldu. Emanuel Terry skor üretemedi ama ribaundları topladı. Jaime skor yükünü çekti. Tyler kritik şutları attı. Şehmus maça iyi başlayarak iyi bir katkı verdi. Takım olarak herkesin katkı vererek galip geldiğimiz bir maç oldu. Avrupa'da ilk galibiyetimiz ve böyle devam etmeliyiz.’’ dedi.

Maç: FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu 3. Hafta Karşılaşması

Salon: TEKSÜT Kara Ali Acar Spor Salonu, Bandırma

Hakemler: Georgios Poursanidis (Yunanistan), Radomir Vojinovic (Karadağ), Igor Mitrovski (Makedonya)

Periyotlar: 1P: 20 – 19  2P: 21 – 23  3P: 24 – 19  4P: 19 – 20  MS: 84 – 81

TEKSÜT Bandırma BK: Ian Hummer 10 sayı, 4 ribaund; Tyler Kalinoski 9 sayı, 2 asist; Omar Prewitt 16 sayı, 3 ribaund; Jaime Smith 29 sayı, 3 asist; Emanuel Terry 2 sayı, 13 ribaund; Şehmus Hazer 12 sayı, 3 ribaund; Rıdvan Öncel 1 sayı, 1 ribaund; Alperen Şengün 1 sayı, 4 ribaund; Erkan Yılmaz 4 sayı, 2 ribaund

San Pablo Burgos: Vitor Benite 8 sayı, 2 ribaund; Bruno Fitipaldo 10 sayı, 7 asist; Thaddus McFadden 13 sayı, 3 asist; Jaisel Rivero 9 sayı, 7 ribaund; JP Tokoto 17 sayı, 9 ribaund; Alex Barrera 7 sayı, 1 ribaund; Ferran Bassas 3 sayı; Earl Clark 5 sayı, 2 ribaund; Goran Huskic 5 sayı; Augusto Lima 4 sayı, 5 ribaund