ING Basketbol Süper Ligi 6. hafta maçında TEKSÜT Bandırma BK, Bandırma’da konuk ettiği Frutti Extra Bursaspor’u 72-62 mağlup ederek ligde üst üste ikinci galibiyetini elde etti.

TEKSÜT Bandırma BK karşılaşmaya Jaime Smith, Şehmus Hazer, Tyler Kalinoski, Ian Hummer ve Emanuel Terry beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf ev sahibi ekip TEKSÜT Bandırma BK oldu. Yeşil-Beyazlılar hücumda Jaime Smith ve Emanuel Terry ile sayılar üretirken 5. dakikada skoru 12-6’ya getirdi. Kalan bölümde hücumdaki aktif oyununu sürdüren Bandırma ekibi ilk çeyreği de 18-16 önde geçti.

İkinci çeyreğe de hızlı başlayan taraf Bandırma ekibi oldu. TEKSÜT Bandırma BK, ilerleyen bölümde savunmadaki agresifliğini arttırınca 15. dakikada skoru 22-19’a getirdi. Kalan bölümde Furkan Haltalı ile sayılar bulan Yeşil-Beyazlı ekip soyunma odasına da 27-26 önde girdi.

İkinci yarıya kontrollü başlayan TEKSÜT Bandırma BK, hücumlarda Omar Prewitt ve Jaime Smith ile sayılar üretmeye devam etti. Skor farkını yavaş yavaş açan TEKSÜT Bandırma BK 25. dakikayı da 37-30 önde geçti. Kalan bölümde Tyler Kalinoski ve Jaime Smith ile sayılar üreten Bandırma ekibi final çeyreğine 52-41 önde girdi.

Final çeyreği karşılıklı sayılarla başladı. TEKSÜT Bandırma BK hücumda Omar Prewitt ve Jaime Smith ile sayılar bulurken oyundaki üstünlüğünü korudu. Bandırma ekibi 35. dakikada Emanuel Terry’nin sayıları ile skoru 63-50’ye getirdi. Kalan bölümde oyunun kontrolünü tamamen elinde tutan TEKSÜT Bandırma BK, karşılaşmadan da 72-62 galibiyetle ayrılarak ligde üst üste ikinci galibiyetini elde etti.

TEKSÜT Bandırma BK, FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu 4. hafta karşılaşmasında Bandırma’da 6 Kasım Çarşamba günü saat 20.00’de S Sport TV’den canlı olarak yayınlanacak mücadelede Yunanistan temsilcisi A.E.K.’i konuk edecek.



TEKSÜT Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir: ‘‘Bu değerli galibiyeti aldığımız için mutluyuz.’’

Mücadeleyi değerlendiren TEKSÜT Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir şunları söyledi: ‘‘Frutti Extra Bursaspor iyi bir takım kurdu ve iyi bir taraftara sahipler. Buraya gelirken 3 galibiyetleri vardı. Bizimle aynı galibiyet sayısına sahiptiler. Tabi ki bizim için zor bir maç oldu. Frutti Extra Bursaspor maç boyunca sert oynadı. Bizim takıma savunma yönünden anlayış bir anlayış yerleştirmeye çalışıyoruz. Umarım seyredenler için güzel bir maç olmuştur. Netice olarak lig devam ediyor. Bu değerli galibiyeti aldığımız için mutluyuz.’’ dedi.

Maç: ING Basketbol Süper Ligi 6. Hafta Karşılaşması

Salon: TEKSÜT Kara Ali Acar Spor Salonu, Bandırma

Hakemler: Mehmet Şahin, Kerem Baki, Duhan Köyiçi

Periyotlar: 1P: 18-16  2P: 9-10  3P: 25-15  4P: 20-21  MS: 72-62

TEKSÜT Bandırma BK: Jaime Smith 19 sayı, 2 asist; Emanuel Terry 9 sayı, 7 ribaund; Tyler Kalinoski 8 sayı, 6 asist; Şehmus Hazer 2 sayı, 1 asist; Ian Hummer 6 sayı, 6 ribaund; Omar Prewitt 21 sayı, 4 ribaund; Erkan Yılmaz 1 sayı, 1 ribaund; Rıdvan Öncel 2 sayı, 1 ribaund; Furkan Haltalı 4 sayı, 4 ribaund

Frutti Extra Bursaspor: Perry James 8 sayı, 1 ribaund; Christopher James 15 sayı, 4 asist; Mykal Riley 2 sayı, 7 ribaund; Abodunrin Olaseni 11 sayı, 5 ribaund; Allerik Freeman 18 sayı, 7 ribaund; İzzet Türkyılmaz 8 sayı, 6 ribaund