Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin 5. haftasında Edirne Belediyesi Edirnespor, İstanbulgücü'nü konuk etti.

15-15 berabere geçilen ilk çeyreğin ardından İstanbulgücü ikinci çeyrekte Belgin Onbaşı ve Breanna Brock ile etkili oldu ve devreye 34-40 konuk İstanbulgücü'nün üstünlüğü ile girildi.

Üçüncü çeyrekte rakibini iyi savunan ve İrem Kikiler, Yağmur Bul ve Özlem Yenidünya ile skor bulan Edirne Belediyesi Edirnespor, son çeyreğe 51-50 önde girdi. Son çeyreğe Edirnespor Ezgi Ekenoğlu'nun sayılarıyla başladı. Molly Schelemer'in devreye girmesiyle hücumda etkinlik kazanan Edirne Belediyesi Edirnespor, bitime 03:30 kala farkı 5 sayıya çıkardı. İstanbulgücü Breanna Brock ile farkı kapatmaya çalışsa da başarılı olamadı ve mücadeleyi Edirne Belediyesi Edirnespor 71-65 kazanarak ligdeki üçüncü galibiyetine ulaştı. İstanbulgücü ise 1 galibiyette kaldı.

Edirne Belediyesi Edirnespor'da Molly Schlemer 17 sayı - 18 ribaund ile double-double yaparken, İrem Kikiler 16 sayı - 6 ribaund, Yağmur Bul 15 sayı - 3 ribaund - 2 asist, Özlem Yenidünya 9 sayı - 3 ribaund, Ezgi Ekenoğlu 5 sayı ile mücadele etti.

İstanbulgücünde ise Breanna Brock 31 sayı - 22 ribaund ile maçın en skorer ismi olurken, Belgin Onbaşı 20 sayı - 4 ribaund - 3 asist, Betül Kutlu 6 sayı ile oynadı.

Edirne Belediyesi Edirnespor, ligin altıncı haftasında 8 Kasım Çarşamba günü İzmir ekibi Bayraklı Belediye ile deplasmanda karşılaşacak ve mücadele saat 18.00 'de başlayacak. Edirnespor, taraftarıyla 11 Kasım Cumartesi günü saat 17.00 'de Yalova VIP maçında buluşacak.