Boğazgücü Engelliler, evinde oynadığı KKTC Turkcell maçından 80 – 43 galip ayrıldı.

Maça Dilara, Mehmet Arpak, Mehmet Barış, Davut ve Yasin beşi ile başlayan Boğazgücü ilk hücumda sayı buldu. Sonraki hücumlardan iki takımda boş döndü. Hücuma ani çıkan Kıbrıs ekibi ilk sayısını buldu. Boğazgücü ilk 5 dakika geçildiğinde 11 – 5 önde olan taraftı. Boğazgücü hızlı hücuma çıkarak fast breaklerden Davut ile sayılar buldu. Yasin’inde maça katkısıyla skor 17 – 6’ya geldi. Misafir takım hücumlardan boş dönünce sayı bulmada zorlandı. İlk periyot 25 – 10 Çanakkale ekibinin üstünlüğü ile geçildi.

İkinci periyoda hızlı başlayan Kıbrıs ekibi sayılar buldu. Çanakkale ekibi üç hücumdan boş döndü. İkinci periyotta takımını ayakta tutan Mehmet Barış arka arkaya attığı sayılarla farkın açılmasını sağladı. Davut’un da devreye girmesi ile ikinci periyodu 41 – 25 önde geçen taraf Boğazgücü oldu.  

Çanakkale ekibi üçüncü periyoda sayılarla başladı. Kıbrıs ekibi aradaki farkı eritmeye çalışsa da Boğazgücü maçta üstünlüğünü korudu ve maçtaki fark 20 sayı oldu (53 – 33). Fark açılınca misafir takımın molası geldi. KKTC Turkcell karşısında farkı giderek açan Boğazgücü üçüncü periyodu da 63 – 37 önde geçmesini bildi.

Dördüncü periyoda Davut’un üçlüğü ile başlayan Boğazgücü farkın artması ile daha rahat oynamaya başladı. 80 - 43 Boğazgücü’nün üstünlüğü ile biten maçta Caner Koç geniş rotasyonla oynayarak bütün oyuncularına yer verdi. Davut’un 31 sayı atarak yıldızlaştığı maçta onu takip eden Yasin 18 sayı, Mehmet Barış 13 sayı atarak Boğazgücü takımına büyük katkıda bulundular.

Maçın genelinde Boğazgücü oyuncularının hemen hemen hepsinin az hata yaparak takımlarına katkıda bulunmaları ve Birinci Ligde ilk senelerinde oyuncuların uyumlu olması dikkat çekti.

Caner Koçun takımını kenardan iyi yönetmesi zamanında ve yerinde mola alması, oyuncu değişikliklerinde ki kararları maçın farklı bitmesini sağladı.