Türkiye Basketbol Ligi 7. Hafta Karşılaşmasında Bandırma Kırmızı BK, İzmir’de konuk olduğu Bornova Belediyesi’ni 67-87 mağlup etti.



Kırmızılı Gençler karşılaşmaya Eray Akyüz, Boran Güler, Önder Atun, Hakan Sayılı ve Ercan Osmani beşi ile başladı. Mücadeleye her iki takım da hızlı başladı. Hücumlarda kolay sayı bulan her iki takımdan Bandırma Kırmızı BK, Ercan Osmani ve Eray Akyüz ile sayılar üretse de ilk çeyreği 25-23 geride kapadı.

İkinci çeyreğe hızlı başlayan taraf bu kez konuk ekip Bandırma Kırmızı BK oldu. Kırmızılı Gençler, hücumda Sedat Ali Karagülle ve Fatih Cantitiz ile sayılar üretirken 15. dakikada skoru 35-30’a getirdi. Kalan bölümde hücumda ve savunmada vitesi arttıran Bandırma Kırmızı BK, Eray Akyüz ile sayılar bulunca soyunma odasına 38-48 önde girdi.

İkinci yarıya her iki takım da savunmasını ön plana alarak başladı. Hücumda sayı bulmakta zorlanan her iki ekipten Bandırma Kırmızı BK’da Sadık Emir Kabaca ve Sedat Ali Karagülle ile sayılar üretmeye çalışırken 25. dakikada skoru 48-59’a getirdi. Kalan bölümde karşılıklı sayılarla geçilirken Bandırma Kırmızı BK final çeyreğine 56-65 önde girdi.

Final çeyreğine her iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. Her iki takımda üç sayı çizgisinden üst üste sayılar bulurken, Bandırma Kırmızı BK hücumlarda Eray Akyüz ve Sedat Ali Karagülle ile sayılar buldu ve 35. dakikada skoru 65-78’e getirdi. Kalan bölümde öne geçmenin de avantajını kullanarak maçı kontrol eden Kırmızılı Gençler karşılaşmadan 68-87 galibiyetle ayrıldı.

Bandırma Kırmızı BK ligde önümüzdeki hafta 1 Aralık Pazar günü saat 14.00’te TEKSÜT Kara Ali Acar Spor Salonu’nda Mamak Belediyesi’ni konuk edecek.



Bandırma Kırmızı Antrenörü Ayberk Alen karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi: ‘‘Öncelikle kazandığımız için mutluyuz. Bütün hafta boyunca iyi hazırlandık. Maça da iyi başladık. Arada inişli-çıkışlı bir maç olsa da öne geçtikten sonra mücadeleyi bırakmadık. Tüm teknik ekibi ve oyuncuları tebrik ederim.” dedi.

Mücadeleyi 20 sayı ve 15 ribaund ile tamamlayarak double-double yapan ve galibiyete katkı sağlayan Ercan Osmani ise: “Kazandığımız için mutluyuz. Tüm takım hafta boyunca bu maça odaklandık ve hazırlandık. Takım arkadaşlarımı mücadelelerinden dolayı kutlarım.” dedi.

Maç: Türkiye Basketbol Ligi 7. Hafta Karşılaşması

Salon: Altındağ Atatürk Spor Kompleksi, İzmir

Hakemler: Murat Ciner, Umut Özgün Ergün, Nihat Çetin

Periyotlar: 1P: 25-23 2P: 13-25 3P: 18-17 4P: 12-22 MS: 68-87

Bornova Belediyesi: İsmet Baran Avşar 18 sayı, 3 ribaund; Mustafa Erdoğan 13 sayı, 4 ribaund, 3 asist; Hasan Rızvic 11 sayı, 4 ribaund, 3 asist; Ege Yaşar 9 sayı, 9 ribaund; Ata Kahraman 7 sayı, 3 ribaund, 3 asist; Donte Jaquan Clark 3 sayı, 1 ribaund; Kerem Aydan Özel 3 sayı, 1 ribaund, 2 asist; Eren Ocaktürk 3 sayı, 3 asist; Arda Berk Kaya 1 sayı, 2 ribaund

Bandırma Kırmızı BK: Ercan Osmani 20 sayı, 15 ribaund, 2 asist; Eray Akyüz 19 sayı, 2 ribaund, 2 asist; Sedat Ali Karagülle 17 sayı, 3 ribaund, 1 asist; Ahmet Fatih Cantitiz 12 sayı, 6 ribaund, 4 asist; Sadık Emir Kabaca 9 sayı, 9 ribaund; Boran Güler 6 sayı, 2 ribaund, 1 asist; Hakan Sayılı 4 sayı, 5 ribaund, 1 asist