ING Basketbol Süper Ligi 9. hafta maçında TEKSÜT Bandırma BK, Ankara’da konuk olduğu Türk Telekom’u 81-91 mağlup ederek ligde üst üste beşinci galibiyetini elde etti.



TEKSÜT Bandırma BK karşılaşmaya Jaime Smith, Şehmus Hazer, Tyler Kalinoski, Ian Hummer ve Emanuel Terry beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf ev sahibi ekip Türk Telekom oldu. Yeşil-Beyazlılar hücumda Tyler Kalinoski ve Rıdvan Öncel ile sayılar üretirken 5. dakikada skoru 9-7’ye getirdi. Kalan bölümde hücumda aktif bir oyun sergileyen Bandırma ekibi ilk çeyreği de 17-19 önde geçti.

İkinci çeyreğe de hızlı başlayan taraf Ankara ekibi oldu. Hücumlarda Mustafa Baygül ve Moustapha Fall ile sayılar üreten ev sahibi ekibe Jaime Smith ve Ian Hummer ile cevap veren TEKSÜT Bandırma BK 15. dakikada skoru 31-28’e getirdi. Kalan bölümde savunmada zaman zaman aksayan Bandırma ekibi hücumdaki etkili performansı ile cevap vermeye çalışsa da soyunma odasına 43-37 geride girdi.

İkinci yarıya TEKSÜT Bandırma BK hızlı ve kontrollü başladı. Hücumlarda Omar Prewitt ve Emanuel Terry ile sayılar bulan Yeşil-Beyazlılar 25. dakikada skoru 48-50’ye getirdi. Kalan bölümde her iki takım da karşılıklı sayılarla birbirine cevap verince final çeyreğine 59-59 beraberlikle girildi.

Final çeyreğine TEKSÜT Bandırma BK Rıdvan Öncel ve Emanuel Terry’nin sayıları ile başladı. Yavaş yavaş açılan sayı farkı ile kontrollü oyununu sürdüren TEKSÜT Bandırma BK 35. dakikada skoru 70-77’ye getirdi. Kalan bölümde iyi oyununu sürdüren TEKSÜT Bandırma BK karşılaşmadan da 81-91 galibiyetle ayrıldı ve ligde üst üste beşinci galibiyetini elde etti.

TEKSÜT Bandırma BK, ING Basketbol Süper Ligi 10. hafta karşılaşmasında Bandırma’da 30 Kasım Cumartesi günü saat 15.15’te Tivibu Spor 2’den canlı olarak yayınlanacak mücadelede Bahçeşehir Koleji’ni konuk edecek.

TEKSÜT Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir: ‘‘İyi bir Takım olduğumuzu gösterdik.’’

Mücadeleyi değerlendiren TEKSÜT Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir şunları söyledi: ‘‘Hafta içi Avrupa’da Bandırma’da oynadığımız ve zor bir mağlubiyet olan maçtan buraya geldik. Hak ettiğimizi düşündüğümüz bir maçı kaybetmiştik. Dolayısıyla moralsiz içerisindeydik. Ancak fiziksel ve basketbol olarak formda olmamız maça dönmemizi sağladı. Tüm oyuncularımı tebrik ederim. Bir kere daha iyi bir Takım olduğumuzu gösterdiğimizi düşünüyorum.’’ dedi.

Maç: ING Basketbol Süper Ligi 9. Hafta Karşılaşması

Salon: Ankara Spor Salonu

Hakemler: Erşan Kartal, Sinan İşgüder, Polat Parlak

Periyotlar: 1P: 17-19 2P: 26-18 3P: 16-22 4P: 22-32 MS: 81-91

Türk Telekom: Ronald Hunter 6 sayı, 6 ribaund; Mustafa Baygül 17 sayı, 4 ribaund; Şafak Edfe 3 sayı; Moustapha Fall 12 sayı, 9 ribaund; Kyle Wiltjer 16 sayı, 2 ribaund; Nicholas Johnson 5 sayı, 4 asist; Polat Kaya 2 sayı, 2 ribaund; Metin Türen 16 sayı, 1 ribaund; Egemen Güven 4 sayı, 3 ribaund

TEKSÜT Bandırma BK: Jaime Smith 16 sayı, 6 asist; Şehmus Hazer 9 sayı, 2 ribaund; Tyler Kalinoski 21 sayı, 3 ribaund; Emanuel Terry 8 sayı, 11 ribaund; Ian Hummer 11 sayı, 6 ribaund; Omar Prewitt 13 sayı, 5 ribaund; Rıdvan Öncel 12 sayı, 3 ribaund; Alperen Şengün 1 sayı, 1 ribaund