ING Basketbol Süper Ligi 9. Hafta müsabakasında Bahçeşehir Koleji, evinde Anadolu Efes’i ağırladı. İlk yarısı oldukça çekişmeli geçen mücadeleden, üçüncü çeyrekte vites artıraran Anadolu Efes 93 – 67 galip ayrıldı. Ancak geceden akıllarda kalan oynanan basketbol değil, Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü’nün deprem farkındalığı için gerçekleştirdiği etkinlikler oldu.



Genç bir kulüp olmasına karşın kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü, bu kez de deprem gerçeğine dikkat çekmek adına uzun vadeli bir projeye başladı.

Birleşmiş Milletler'in belirlediği "17 Küresel Kalkınma Amacı"nın 11. Maddesi olan "Sürdürülebilir Şehir ve Yaşam Alanları" doğrultusunda Birleşmiş Milletler çatısı altında kurulan UNITAR’a bağlı Türkiye temsilcisi CIFAL İstanbul'la ortak çalışmalara başlayan Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü, Anadolu Efes maçı öncesinde ve sırasında yaptığı farklı etkinliklerle hem tribündeki hem de ekran başındaki izleyicileri deprem konusunda bilinçlendirmeyi hedefledi.

Takımlar sahaya çıkarken tribündeki izleyiciler, Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü’nün sponsoru HDI Sigorta’nın kendilerine deprem çantalarına koymaları için hediye ettiği el fenerlerini yakarak etkileyici bir görsel şölene imza attı. Aynı zamanda takımın giyim sponsoru Playoff Tekstil AŞ, bugüne özel olarak hazırlanan ‘’Deprem Üçgeni’’ tişörtlerini salona gelen tüm taraftarlara dağıtarak katkıda bulundu.

Isınma bölümüne, projenin etiketi olan ‘’#Sallanmadan Hazırlanalım’’ sloganının bulunduğu pankartla çıkan Bahçeşehir Koleji sporcuları, maç önü seremonisinde ise farkındalık yaratmak amacıyla rakiplerine deprem çantası armağan etti.

Maçın çeyrek ve devre aralarında farklı mizansen ve danslarla hem deprem öncesinde ve sırasında neler yapılması gerektiğini hatırlayan hem de güzel bir basketbol akşamının tadını çıkaran öğrenciler, yine kulüp sponsoru Staedtler’in organize ettiği boyama etkinliğiyle keyifli dakikalar yaşadı.

Bu sezonun ikinci yarısında aynı etkinliği bir iç saha maçında daha gerçekleştirmek isteyen Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü, kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği okul ziyaretlerinde, özellikle de küçük öğrencilerle yaptığı etkinliklerde de deprem hakkında bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapmayı hedefliyor.