Hafta içinde FIBA Europe Cup D Grubu’nun 6. ve son maçında CSU Sibiu’yu yenerek ikinci tura lider olarak yükselen Bahçeşehir Koleji, ING Basketbol Ligi’nin 10. Haftasında Teksüt Bandırma’ya konuk oldu.



İlk yarısı oldukça yakın bir mücadeleye sahne olan maçın ikinci yarısında Bahçeşehir Koleji, oyunun iki kanadında da istediklerini sahaya yansıtamadı ve müsabakadan 82 – 68’lik skorla mağlup ayrıldı. 

Bahçeşehir Koleji mücadeleye Trae Golden, Mangok Mathiang, Altan Erol, Thomas Akyazılı, Cameron Clark; ev sahibi ekip Teksüt Bandırma ise Jamie Smith, Şehmus Hazer, Tyler Kalinoski, Emanuel Terry, Ian Hummer beşiyle başladı.

İki ekip de maça hücumda oldukça tutuk başlarken ilk beş dakikalık bölüm, ev sahibi takımın 7 – 6’lık üstünlüğüyle geçildi. Çeyreğin ikinci bölümü de dengeli bir mücadeleye sahne olurken maçın ilk dörtte birlik bölümü 16 – 16 eşitlikle bitti.

İkinci çeyreğin ilk bölümünde pota altından bulduğu sayılarla skorda öne geçen Teksüt Bandırma, ilk beş dakikayı 26 – 23 önde geçti. Bahçeşehir Koleji devrenin son bölümünde Dwight Hardy ve Trae Golden’ın hücumdaki etkinliğiyle oyunun kontrolünü ele geçirdi ve soyunma odasına 34 – 34’lük eşitlikle gidildi.

İkinci yarı yüksek tempoyla başladı ve Teksüt Bandırma, çeyreğin sonuna 5 dakika 11 saniye kala skorda 47 – 42’i öne geçince Bahçeşehir Koleji molası geldi. Teksüt Bandırma molanın ardından oyunun kontrolünü tamamen ele geçirdi ve maçın son dörtte birlik bölümüne 59 – 49 önde girdi.
Son çeyreğe de hücumda yüksek yüzdeyle atarak başlayan Teksüt Bandırma skoru 69 – 53’e getirince maçın sonuna 6 dakika 51 saniye kala Bahçeşehir Koleji molası geldi. Ev sahibi ekip maçın son bölümünde de oyunun kontrolünü elinde tutunca Bahçeşehir Koleji sahadan 82 – 68’lik skorla mağlup ayrılarak bu sezon ING Basketbol Süper Ligi’ndeki 9. yenilgisini aldı.

Bahçeşehir Koleji’nde müsabakanın en skorer isimleri 20 sayıyla Mangok Mathiang (17 ribaunt), 14 sayıyla Cameron Clark (3 ribaunt) ve 13 sayıyla Dwight Hardy (3 asist, 1 ribaunt) oldu.

Bahçeşehir Koleji, ING Basketbol Süper Ligi’nin 11. Haftasında 8 Aralık Pazar günü evinde Arel Üniversitesi Büyükçekmece’yi ağırlayacak.