Bahçeşehir Koleji, ING Basketbol Süper Ligi’nin 16. Haftasında Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde Beşiktaş Sompo Sigorta’ya konuk oldu. Muhteşem bir mücadeleye sahne olan ve iki uzatma periyoduna giden maçın son bölümünde rakibini durdurmayı başararak sahadan 92 – 91 galip ayrılan Bahçeşehir Koleji, ligdeki son dört maçında üçüncü kez uzatmalarda gülen taraf oldu.
Bahçeşehir Koleji mücadeleye Trae Golden, Can Altıntığ, Mangok Mathiang, Dwight Hardy, Cameron Clark; ev sahibi ekip Beşiktaş Sompo Sigorta ise Toddrick Gotcher, Ömer Utku Al, Shaq McKissic, Samet Geyik, Burak Can Yıldızlı beşiyle başladı.

Maça savunmada çok iyi başlayan Bahçeşehir Koleji, yaklaşık 4 dakika boyunca rakibine saha içi isabet bulma imkanı vermedi ve çeyreğin bitimine 4 dakika 52 saniye kala gelen televizyon molasına 9 – 6 önde girdi. Molanın ardından hücumda organize olmakta zorlanan Bahçeşehir Koleji, maçın ilk dörtte birlik bölümünü 14 – 12 geride kapattı.

Ev sahibi ekip ikinci çeyreğe 7 – 2’lik seriyle başlayınca devrenin bitimine 7 dakika 57 saniye kala Bahçeşehir Koleji molası geldi. Molanın ardından Beşiktaş Sompo Sigorta farkı bir ara 12’ye kadar çıkartsa da Bahçeşehir Koleji, devrenin son bölümünü iyi oynayarak farkı 5’e indirdi ve soyunma odasına 36 – 31’lik skorla gidildi.

Bahçeşehir Koleji ikinci yarıya hızlı başladı ve 6 -2’lik bir seriyle skoru 38 – 37’ye getirince çeyreğin bitimine 7 dakika 46 saniye kala Beşiktaş Sompo Sigorta molası geldi. Çeyreğin kalan bölümünde iki ekip de dengeli bir oyun ortaya koydu ve maçın son dörtte birlik bölümüne Beşiktaş Sompo Sigorta’nın 53 – 52’lik üstünlüğüyle gidildi.

Bahçeşehir Koleji son çeyreğe Trae Golden’ın hücumdaki liderliğiyle başladı ve maçın son 5 dakikasına 67 – 61 önde girdi. Kıyasıya bir mücadeleye sahne olan maçın son bölümünde skor eşitlendi ve uzatma periyoduna 73 – 73’lük eşitlikle gidildi.

İki ekip, uzatma periyodunda Trae Golden ve Oğuz Savaş’la birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışsa da beş dakikanın sonunda eşitlik bozulmadı ve 81 – 81’lik skorla ikinci uzatma periyoduna gidildi.
İkinci uzatma periyodunun son bölümünde rakibini savunmada durdurmayı başaran Bahçeşehir Koleji, sahadan 92 – 91 galip ayrılarak bu sezon ligdeki beşinci galibiyetini elde etti.

Bahçeşehir Koleji adına müsabakanın en skorer isimleri 37 sayıyla Trae Golden (7 asist, 5 ribaunt), 20 sayıyla Mangok Mathiang (14 ribaunt, 6 blok) ve 15 sayıyla Dwight Hardy (6 ribaunt, 3 asist) oldu.

Bahçeşehir Koleji, All Star arasının ardından 22 Ocak Çarşamba günü FIBA Europe Cup ikinci tur L Grubu’nun 4. Hafta mücadelesinde Rusya temsilcisi Enisey Krasnoyarsk’ı ağırlayacak.