Frutti Extra Bursaspor galibiyetini değerlendiren TOFAŞ Basketbol Takımı Yardımcı Antrenörü Yalçın Küçüközkan, “Bütün oyuncular tek tek çok iyi görev yaptı. Çok iyi mücadele ettiler” dedi.

ING Basketbol Süper Ligi 16. haftasında evinde Frutti Extra Bursaspor’u 109-59 mağlup ederek ligin ikinci yarısına galibiyetle başlayan TOFAŞ’ta Yardımcı Antrenör Yalçın Küçüközkan ile oyuncular Muhsin Yaşar ve Devin Williams karşılaşma sonrası değerlendirmelerde bulundu. Gribal enfeksiyon geçiren Başantrenör Orhun Ene’nin yerine başantrenörlük görevini yerine getiren Küçüközkan, zor bir dönemden geçtiklerini belirterek, “Pazartesi sabahı da Eurocup maçı için Andorra deplasmanına gideceğiz. Zor bir dönem. Sakatlıklar var, hastalıklar var. Kolay değil işimiz. Ama bir şekilde maç öncesi soyunma odasında konuştuk. Yeni gelen oyuncumuz Rion Brown da takıma çok iyi adapte oldu. Sanki sezon başından beri oynuyormuş gibi katkı sağladı. O da bizi rahatlattı. Sammy Mejia ve Matt Lojeski’nin sakatlığında dış atışlarda biraz endişeliydik açıkçası. Onların olmaması bizi çok yıpratacaktı ama Rion çok iyi iş yaptı. Bütün oyuncularımız tek tek çok iyi görev yaptı. Çok iyi mücadele ettiler. İlk yarıda rakibimizi 25 sayıda tuttuk. İkinci yarıda da bunun verdiği güvenle oynadık. Bu arada Bursaspor’u da tebrik etmek lazım. Sonuçta bu maça kadar çok iyi mücadele ettiler. Son oynadıkları maçı da 3 sayıyla kaybettiler. Bence kötü dönemlerini yakaladık. Bizim için iyi bir sonuç oldu” dedi.

BİRLİKTE KALDIK, BİRLİKTE SAVAŞTIK

Bursaspor galibiyetini değerlendiren Muhsin Yaşar, galibiyeti Başantrenör Orhun Ene’ye armağan ederek, “Maça çok iyi hazırlandık. Sezonun ilk maçını onlara karşı kaybetmiştik. O yüzden bunun bilincindeydik ve çok iyi çalıştık. Başantrenörümüz Orhun Ene de hastalığı sebebiyle bugün aramızda yoktu. Bu galibiyet Orhun Abiye hediyemiz olsun. Sezon başından beri taraftarımızın bana karşı çok büyük bir desteği var. Onlar bana çok büyük bir itici güç oluyorlar. Hepsine destekleri için teşekkür ediyorum” şekliden konuşurken, ABD’li pivot Devin Williams ise maçla ilgili şu ifadeleri kullandı; “İlk maçta bizi yenmişlerdi. Buna göre hazırlandık. Bugün 3-4 eksiğimiz vardı. Koç’umuz burada bizimle değildi. Ancak herkes birlik oldu bugün ve beraberce mücadele etti. Farklı oyuncuların skor ürettiği bir karşılaşma oynadık. Harika bir maçtı. Birlikte kaldık, birlikte savaştık. Hem bireysel anlamda, hem takım olarak iyi şeyler yaptık.”