Çanakkale 18 Mart Spor Salonu’nda Saat 13:00’da oynanan maçta Çanakkale Boğazgücü, Engelsiz Antep’i 72 – 63 skorla geçmesini bildi.

Boğazgücü Dilara, Mehmet Arpak, Mehmet Barış, Davut ve Yasin beşi ile başladığı maçta ilk hücumda sayı buldu. Misafir ekip hızlı hücuma çıkarak sayı bulmaya çalıştı. İkinci hücumda serbest atışla sayı bulan Engelsiz Antep takımı oldu. İlk periyodun 4 dakikası geçildiğinde maçta eşitlik vardı (7-7). Karşılıklı atılan sayılarla öne geçen Antep takımı periyodun bitimine 2 dk. 37 sn. kala skoru 16 – 11’egetirdi. İlk periyodu 22 – 17 önde geçen taraf Antep Takımı oldu.

İkinci periyoda da karşılıklı sayılarla başlayan iki takımda arka arkaya sayılar buldu. Geriden gelen ev sahibi ekip farkı 3 sayıya indirdi (26-23). Bu dakikadan sonra Antep takımı hücumlardan boş dönünce Boğazgücü, Antep’i yakalayarak öne geçti (29-26). İlk yarının sonuna doğru Sayı bulmada zorlanan Antep karşısında Çanakkale ekibi ikinci periyodu 35 – 31 önde geçmesini bildi. Bu periyotta 9 sayı üreten Antep karşısında Çanakkale ekibi 18 sayı üreterek ilk yarıyı önde geçmesini bildi.

Üçüncü periyoda her iki takım karşılıklı basketlerle başladı. Hayli tempolu geçen üçüncü periyotta farkın açılmaması için direnç gösteren Antep takımı periyodun ortasında farkı bir sayıya indirdi (48-47). Bu dakikadan sonra arka arkaya sayılar bulan Boğazgücü üçüncü periyodu da 52 – 47 önde geçmesini bildi.

Dördüncü periyotta her iki takımda üçüncü periyotta ki temposunu devam ettirdi. Son periyodun beşinci dakikası geçildiğinde misafir takım maç beraberliğe getirdi (58 – 58). Bundan sonra Boğazgücü’nün molası geldi. Moladan sonra sayı bulan Boğazgücü karşısında direnç gösteren Antep takımı tekrar eşitliği yakaladı (61 -61). Periyodun sonunu daha sakin oynayan Boğazgücü bulduğu sayılarla farkı açmaya başladı (69 – 63). Maçı bitimine 1 dk. 58 sn. kala Antep takımının molası geldi. Moladan sonra da sayı bulan Boğazgücü zorlandığı Antep maçını 72 – 63 skorla geçmesini bildi.