Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde üst üstü aldığı başarılı sonuçlarla zirveye yaklaşan  Bursa Büyükşehir Belediyespor BUDO Kadın basketbol takımı, kendi evdinde  Mersin Büyükşehir Belediyesi Gelişim’i 79-64 mağlup ederek play-off  iddasını güçlendirdi.

Maça Amerikalı pivot  Monique Oliver  gibi önemli bir silahından yoksun başlayan Bursa ekibi, ilk periyotta pota altında çok fazla üretkenlik gösteremese defans oyunu kurgusunda rakibine karşısında iyi performas sergileyince ilk çeyreği 23-17 önde geçti.

İkinci periyotta daha etkili olan Mersin temsilcisi Betül’ün pota altında etkili oynamasıyla ilk kez skoru eşitlerken, 33-31 öne geçmeyi başardı. Nazlıcan’ın üçlükleriyle önde giden Mersin, yeşil-beyazlıların hızlı ismi Müge’nin hücumlarını durduramazken  ilk yarının son bölümlerinde Bursa ekibi yeniden etkili oldu ve takımlar soyunma odasına Bursa Büyükşehir Belediyespor 5 sayılık (38-33) üstünlüğü ile gitti.



Üçüncü çeyrekte konuk  Mersin Büyükşehir Belediyesi Gelişim’in ev sahibi Bursa Büyükşehir Belediyespor BUDO’un hücum hatalarından yararlanarak oyunda kalma çabalarına yeşil-beyazlılar erken cevap vererek bu periyodu da 61-55 önde geçmeyi bildi. Maçın son çeyreğinde B Betül’ün basketleriyle sürekli oyunda kalmayı başardı. Bursa Büyükşehir Belediyespor BUDO, Müge’nin hızlı hücumları, İrem’in basketleriyle farkın kapanmasına izin vermedi ve final periyoduna 6 sayılık üstünlükle (61-55) önde girdi.

Mersin Büyükşehir Belediyespor Betül ile pota altını iyi değerlendirdi ve 34. Dakika fark 3 sayıya (62-59) indi. Son 5 dakikalık periyoda Bursa ekibinin başarılı kaptanı Dilek Dedeoğlu’nun üçlükleri ile farkı açan Büyükşehir Belediyespor BUDO farkı yeniden çift haneli sayılara çıkarırken maçı da 79-64 kazanmayı bildi.

Bu sonucun ardından sıralamadaki yerini koruyarak play-off iddasını güçlendiren  yeşil-beyazlılar TKBL 15. Haftasını bay geçerken 16. Hafta mücadelesinde 7 Ocak Pazar günü Tosyalı Toyo Osmaniye takımını konuk edecek.