Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Bursa Büyükşehir Belediyespor BUDO Kadın basketbol takımı evinde konuk ettiği Tosyalı Toyo Osmaniye’yi  105-83 geçerek play-off iddiasını sürdürdü.


Bursa Büyükşehir Belediyesi Şahin Başaol Spor Kompleksi’nde oynanan karşılşamanın henüz ilk dakikasında kaptan Dilek Dedeoğlu ve Monique Oliver ile 9-0’lık seri yakalayan yeşil-beyazlılar oyunun kontrolünü eline alırken ilk çeyreği 28-17 önde tamamladı. Maçın ikinci çeyreğinde de oyun disiplininden kopmayan ve rakibin farkı eritmesine izin vermeyen Bursa Büyükşehir Belediyespor BUDO soyunma odasına 59-43 üstünlükle girmeyi başardı.


Üçüncü periyotun ilk bölümünde sayı bulmakta zorlanan Bursa ekibi karşısında konuk ekip Tosyalı Toyo Osmaniye üçüncü periyotun bitimine 3 dakika kala farkı 68-61 ile 7 sayıya kadar indirmeyi başarsa da yeşil-beyazlıların tecrübeli isimleri yeniden sahne aldı ve farkı 15 sayıya çıkartarak çeyreği 80-65 ile tamamladı. Maçın son çeyreğinde etkin oyununu sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyespor BUDO salondan 105-83 ile galip ayrılırken galibiyet sayısını 11’e çıkardı.



Bursa Büyükşehir Belediyespor BUDO’nun takım kaptanı Dilek Dedeoğlu 29 sayı ile maçın en skorer isimi olurken,yeşil-beyazlılarda Monique Rene Oliver ve Halime Uykan 21 sayı, Burcu erbaş 18 sayı ile takımının elde ettiği galibiyette önemli rol oynadı.


Maçın ardından sporcu ve teknik heyeti alınan galibiyetten dolayı tebrik eden Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü yönetim kurulu üyesi ve Basketbol Şube sorumlusu  Dergah Alkan alınan galibiyetten dolayı mutlu olduklarını ifade ederken takımın motivasyonunun her geçen maçta daha da arttığını söyledi. Tribünde bulunan minik taraftarların sayısının her geçen gün arttığının da altını çizen Alkan sözlerine şöyle devam etti; “ Yönetim olarak amacımız sporu tabana yaymak, çocuklarımızı sporun içine daha fazla dahil etmek. Bugün tribünde onlarca minik taraftarımız vardı. Bu sayı her geçen gün artıyor. Salonda mücadele eden sporcularımızın başarıları onları da sporcu olmak için teşvik ediyor. Bizler yönetim olarak önceliğimiz sporcu yetiştirmek. Spor yapmayan çocuğumuz kalmasın istiyoruz ve inanıyoruz ki çizdiğimiz bu yolun neticesinde Bursa’mızdan Türk sporuna önemli sporcular kazandıracağız.”dedi       


Bu sonucun ardından galibiyet sayısını 11’e çıkararak 26 puana ulaşan Bursa Büyükşehir BUDO sıralamada üçüncü sırada kendine yer bulurken  Kadınlar Basketbol Ligi 17. Haftasında, 13 Ocak Cumartesi günü deplasmanda Ferko Ilgaz KBSK ile karşılaşacak.