Çanakkale 18 Mart Spor Salonu’nda oynanan Çanakkale Boğazgücü Engelliler, misafir ettiği Muş Bedensel Engelliler Takımını rahat bir oyunla 78 – 65 mağlup etti.

Onur, Ali, Arpak, Davut ve Yasin beşi ile maça başlayan Boğazgücü ilk hücumla sayı bularak maça önde başladı. Muş ekibi bu hücuma cevap verdi ve maçın ilk 3dakikası geçildiğinde 9 – 2 önde olan Boğazgücü’ydü. Arka arkaya sayılar bulan Boğazgücü 11 – 2’lik seri yakaladı. Misafir ekip arka arkaya sayılar bulsa da ilk periyodu 23 – 13 önde geçen Boğazgücü Engelliler oldu.



İkinci periyoda Davut, Barış, Yasin, Dilara, Mito beşi ile başlayan Boğazgücü ilk periyodda ki gibi sayı bulmaya devam etti. İkinci periyodun 4 dakikası geçildiğinde karşılıklı atılan basketler sonucu önde olan takım Boğazgücü idi. Periyodun sonuna doğru misafir takım direnç göstermeye çalışsa da Boğazgücü ilk yarıyı 39 – 28 önde geçmeyi bildi.

Üçüncü periyoda hızlı başlayan misafir ekip arka arkaya sayılar buldu. Bu periyotta direnç gösteren Muş ekibi farkı 5 sayıya kadar düşürdü (45 – 40). Arkadan Caner hoca’nın molası geldi. Moladan sonra maça iyi başlayan ve bulduğu sayılar ile farkı 10 sayıya çıkaran Boğazgücü üçüncü periyodu da 54 – 44 önde geçmesini bildi.



Son periyoda hızlı başlayan Boğazgücü arka arkaya bulduğu sayılarla farkı 17 sayıya çıkardı (61 – 44). Bu dakikadan sonra maçtan kopan Muş ekibi karşısında farkı giderek açan Boğazgücü farkı maçın bitimine 4 dakika kala 23 sayıya çıkardı (71 – 48). Maçın son dakikalarında Muş ekibi farkı azaltmaya çalışsa da Boğazgücü engelliler kendi evinde galip gelmesini bildi (78 – 65).

Boğazgücü’nde Yasin 20, Davut 16, Arpak 16, Mehmet Barış 12 sayı ile oynadı. Misafir ekipten 23 sayı ile Mevlüt, 22 sayı ile Kamuran, 20 sayı ile Özkan öne çıkan oyunculardı.