Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi 14.hafta mücadelesinde Bornova Becker Spor kendi evinde Abdullah Gül Üniversitesine karşı 76-87 mağlup oldu.

Bornova Belediyesi Atatürk Spor Kompleksinde oynanan maça Bornova Becker çok etkili başladı.  Hücumda rakibine nefes aldırmayan ev sahibi, ilk çeyreği 32-21 önde kapattı. Maçın 2.çeyreğinde de hücum performansını koruyan Bornova Becker, soyunma odasına 46-44 önde gitti. İkinci yarıyla beraber Abdullah Gül Üniversitesi savunmada ve hücumda toparlandı ve 3.çeyreği 59-73 önde kapattıı. Maçın son çeyreğinde büyük heyecan yaşandı. Abdullah Gül Üniversitesi farkın kapanmasına izin vermeyerek, maçı kazanmasını bildi.

İstatistik olarak; Bornova Becker’de yeni transfer Kaili Mc Laren 21 sayı, 13 ribaunt, 4 asist kaydetti. Samantha Lubcke’nin 16 Sümeyya Özcan’ın 14 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

FEDERASYON BECKER’E KARŞI BAKIŞ AÇISINI DEĞİŞTİRMELİ

Maç sonunda görüşlerini aldığımız Abdullah Gül Üniversitesi Baş Antrenörü Ayhan Avcı; “Bizim için kötü bir maçtı ama sonuçta kazanmamız gereken, kaybettiğimizde hiçbir açıklaması olmayacak bir maçtı. Günün tek iyi yanı skor olarak önde tamamlamış olmamız. Bornova Becker’i tebrik ediyorum. İkinci yarıyla beraber müthiş mücadele etmeye başlamışlar. Yeni oyuncuları çok iyi. Federasyonun Bornova Becker’e karşı bakış açısını değiştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bir emek var sahada. İlk yarı müthiş oynadılar. Bizde bir o kadar kötü oynadık. Oynanan oyunda hepimizin hatası var. Sadece oyunculara yüklememek gerekiyor. Bu maçla alakalı gerekli dersi aldığımızı düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

TAKDİR SİZLERİN

Bornova Becker Spor Baş Antrenörü Hakan Yiğit ise; “Ben bugün maçtan ziyade başka konulara değinmek istiyorum. Biz ikinci yarıya bir yapılanmayla girip ligde kalmaya çalışacaktık. Başkanımız ile gelecek senenin bir yapılanması ile Türk basketbolu ve İzmir basketbolu için eski yanlışlıklardan arınmış bir şekilde camia olarak tekrar yükseltmeyi amaçladık. Bu kulübün oyuncularına ve bizlere borcu yok. Biz maaşlarımızı düzenli olarak alıyoruz. Bu ligde 3 aydır maaş dağıtmayan kulüpler var, maça çıkamayan kulüpler var.  İdmana dahi çıkmayan oyuncular var. Benim üzerimdeki rakiplerimle puan farkım sadece 1. Bu kulüpte alt yapılarıyla beraber 22 tane antrenör çalışıyor. Diğer görevlerle beraber 25 kişi bu kulüpten emek kazanıyor. Kaç tane kulüpte var bu durum?  Düzenli olarak maaşları ödeyen kaç tane kulüp var. Vergi borcumuz yok, muhtasar borcumuz yok. Gerekirse gelip kontrol edebilirler. Böyle bir kulübü neden bitirmek istersiniz ki? Her şeyi geçtim bu kulüpte 30-35 dakika süre alan harika gençler var. Ben 5 tane yabancı ile oynamıyorum, bu gençleri Türk basketboluna kazandırmaya çalışıyoruz. Çok verimli idmanlar yapıyoruz. Bugünkü maçta oynayan Sümeyya çifte lisansla dün oynanan Yalova maçında 40 dakika süre aldı. Takımdaki diğer oyuncum olan Gizem Gökdemir dün yaşadığı sakatlık nedeniyle bugün maçta oynayamadı. Yorgun olmasına rağmen tek oyuncu ile maçı tamamlamak zorunda kaldım. Hem Gizem’i oynatıp hem de 2 tane daha transfer yapabilseydim bugün biz bu maçı kazanır, ligde kalma iddiamızı daha net gösterebilirdik. Tüm bu yaşananlar nedeniyle kulübün kapatılması durumu kime fayda sağlayacak? Maçta çalınmayan fauller ile ilk devre bizim tarafımızdan 11 sayılara kadar açılan fark ikinci devrede rakibimiz tarafından kapatılıp aleyhimize 12-13 sayılara çıktı. 22 top kaybı ile maç koptu. Bakın bu kulüpte spor okulu ve alt yapılarda yetişen bir ordu var. Onları yetiştirmek için uğraşan antrenörler var. Resmi olarak hiçbir borcu olmayan bir kulüp var ve bu kulübün kapanma riski var. Takdiri sizlere bırakıyorum. Başkada diyecek bir şeyim yok.” diyerek düşüncelerini ifade etti.