GEMLİK BASKETBOL  94  UPS SPOR  91

Gemlik  Basketbol  UPS sporu 3 sayı ile yenerek  2. devreye galibiyet ile başladı.                                     

Gemlik’te kalabalık seyirci  önünde başlayan müsabakaya  Gemlik Basketbol Gökhan, Berkay K., Melih, Cem, Ali ilk beşi ile başlarken UPS Spor Gökhan, Mustafa, Efe, Batıkan, Armağan ilk beşi ile başladı.                                                                                                                                                                             
İstanbul ekibi 9 sıfırlık seri ile başladığı ilk periyota  Armağan ile bulduğu 3 sayı ile durumu 12-2 getirdi. Periyotun  5 dakikasını tutuk geçiren Gemlik basketbol Cihanın elinden bulduğu 3’lüklere Cem Han’ın ve Oğuzhan’ın elinden bulduğu basket fauller ile aradaki farkı 3 sayıya indirdi. 2 periyoda 18-21 yenik başlayan Gemlik Basketbol 1. periyotta yaşadığı savunma zafiyetine iyi değerlendiren İstanbul ekibi Lazgi’nin elinden bulduğu 12 sayıya Kutay 6 sayı katkıda bulunca müsabakanın 2. periyotunun 6. dakikasında skoru 23-39 getirtir. 2. periyotun kalan dakikalarında daha iyi savunma yapan Gemlik ekibi Hüsnü ile bulduğu sayılara Melih Kabakçı ve Gökhan Şenol’un ribauntları ile aradaki farkı 8 sayı düşürerek  devre arasına 36-44 yenik girdi.
 
3. çeyreğe daha istekli başlayan Gemlik Basketbol Gökhan Şenol’un asistleri ve takım halinde bulunan sayılar ile periyotu 1 sayı ile kazanmasını bildi. Son çeyreğe 58-65 yenik başlayan Gemlik Basketbol seyirci desteğini arkasına alarak Melih Kabakçı elinden bulduğu 15 sayı ile aradaki farkı kapatarak son 1 dakikaya 2 sayı fark ile öne geçmesine rağmen İstanbul ekibi Batıkan’ın elinden bulduğu 3 sayı ile son saniyelere 1  sayı önde girmesine rağmen durumu 79-79’a getiren Gemlik Basketbol maçı uzatmaya taşıdı.

Müsabakanın uzatma dakikalarında Gökhan  ve Serdarın elinden bulduğu 3 sayılar ile skoru 94-91 getirerek müsabakayı 3 sayı ile kazandı.
 
Gemlik Basketbol adına Gökhan (5) Cihan(9) Serdar (8) Melih (23) Cem (13) Oğuzhan (12) Hüsnü (13) Ali (6) Berkay K. (5 ) üretti.
 
UPS Spor adına Lazgin (24) Gökhan (17) Kutay (15) Yunus(2) Efe (9) Batıkan (15) Armağan (9) sayı üretti.
 
1. Periyot: 18 - 21 UPS
2. Periyot: 18 - 23 UPS
3. Periyot: 22 - 21 Gemlik Basketbol
4. Periyot: 21 - 14 Gemlik Basketbol
Uzatma: 15 - 12 Gemlik Basketbol
Maç sonucu: 94 - 91 Gemlik Basketbol

Uzatma dakikasında kazanmak güzel diye sözlerine başlayan Gemlik Basketbol Kulübü Başkanı Berkay Bulut “Bugün tribünleri dolduran Gemlik halkına, Gemlik Milli Eğitim Müdürü  Mehmet Duran’a, Gemlik Ak Parti Yönetimine, Gemlik CHP ilçe Başkanı ve Yönetimine desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Bu galibiyet ile puanımızı 18 çıkartarak ligdeki yerimizi koruduk. Önümüzdeki hafta mücadele edeceğimiz Lider Manisa Büyükşehir müsabakası için hazırlıklara aralıksız olarak takımımız devam edecek.” diyerek sözlerini noktaladı.