İlk iki maçta aldığı galibiyetlerle lige iyi bir giriş yapan Bahçeşehir Koleji, ING Basketbol Süper Ligi’nin üçüncü haftasında Ankara temsilcisi Türk Telekom’la karşılaştı. Maç boyunca rakibini geriden takip eden Bahçeşehir Koleji, Ankara temsilcisinin dış şutlardaki etkili oyununa karşılık veremeyince sahadan 97 – 88 mağlup ayrılarak ligdeki ilk yenilgisini aldı.



Bahçeşehir Koleji mücadeleye Jamal Jones, Alex Perez, Erick Green, Deniz Kılıçlı ve Peyton Aldridge; konuk ekip Türk Telekom ise Muhammed Baygül, Sam Dekker, Tyler Ennis, Kyle Wiltjer ve Michael Eric beşiyle başladı.

Bahçeşehir Koleji, maça Erick Green ve Alex Perez’in yay gerisinden bulduğu isabetlerle başlarken Türk Telekom, pota altında Michael Eric ve dışarıdan Kyle Wiltjer’la etkili olunca ilk üç dakikalık bölüm Türk Telekom’un 7 – 6’lık üstünlüğüyle geçildi. Hücumda Tyler Ennis’in direksiyona geçmesiyle oyunun kontrolünü ele alan Ankara temsilcisi, ilk çeyreğin bitimine 4 dakika 49 saniye kala gelen televizyon molasına 16 – 10 önde girdi. Molanın ardından Perez ve Jones’un üç sayılık isabetleriyle farkı tek hanelerde tutan Bahçeşehir Koleji, maçın ilk dörtte birlik bölümünü 31 – 22 geride geçti.

İkinci çeyreğe Erdi Gülaslan ve Can Korkmaz’ın üçlükleriyle başlayan Türk Telekom, bir de savunma kaynaklı hızlı hücumdan bulduğu sayıyla skoru 40 – 24’e getirince, ilk yarının sonuna 8 dakika 8 saniye kala Bahçeşehir Koleji molası geldi. Moladan Peyton Aldridge ve Erick Green’in sayılarıyla dönen kırmızı – lacivertli ekip skoru 40 – 32’ye getirdi ve devrenin bitimine 6 dakika 24 saniye kala bu kez de Türk Telekom molası geldi. Bahçeşehir Koleji moladan üst üste top kayıpları ve isabetsiz atışlarla dönünce oyunun kontrolü yeniden Ankara temsilcisine geçti ve skor 35 – 44’e gelince Bahçeşehir Koleji ilk yarının sonuna 4 dakika 17 saniye kala bir mola daha aldı. Bahçeşehir Koleji’nin devrenin son bölümünde farkı kapatma çabalarına karşın oyunun kontrolünü bırakmayan Türk Telekom, soyunma odasına 55 – 42 önde gitti.

Üçüncü çeyreğe yabancı oyuncularının skor katkısıyla başlayan Ankara temsilcisi, ilk üç dakikalık bölümde farkı 17’ye çıkardı (46 – 63). Boş şutlardan faydalanamayan Bahçeşehir Koleji, üçüncü çeyreğin ortalarında rakibinin hücumlarını iyi müdafaa edince fark 14 sayıya kilitlendi ve çeyreğin bitimine 3 dakika 27 saniye kala gelen televizyon molasına 67 – 53 Türk Telekom üstünlüğünde gidildi. Çeyreğin son bölümünde hücumda Jamal Jones liderliğinde hareketlenen Bahçeşehir Koleji farkı 10 sayıya indirdi ve maçın son dörtte birlik bölümüne Türk Telekom’un 73 – 63’lük üstünlüğüyle gidildi.

Son çeyreğe Sam Dekker’ın üst üste 8 sayısıyla başlayan Türk Telekom, skoru ilk dakika içerisinde 79 – 63’e getirdi. Jamal Jones’un üçlüğünün ardından hücumda istediği oyunu oynayamayan Ankara temsilcisi; şut saatinin bitmesine 7 saniye, maçın bitimine de 8 dakika 27 saniye kala molaya başvurdu. Kırmızı Ejderhalar, moladan Jamal Jones ve Burak Can Yıldızlı’nın üçlükleriyle dönerek, maçın bitimine 6 dakika 47 saniye kala farkı yeniden tek hanelere indirdi (72 – 81). Bu bölümde savunma sertliğini artıran Bahçeşehir Koleji, farkı 7 saniyeye indirdi ve hücum için maçın sonuna 6 dakika 6 saniye kala mola aldı (74 – 81). Türk Telekom, moladan Sam Dekker ve Kyle Wiltjer’ın sayılarıyla dönüp skoru 74 – 68’e getirdi ve maçın bitimine 4 dakika 39 saniye kala Bahçeşehir Koleji molası geldi. Maçın son bölümünde Erick Green’le farkı kapatmaya çalışan Bahçeşehir Koleji, Türk Telekom’un dış atışlarını durduramayınca sahadan 88 – 97’lik skorla mağlup ayrılarak bu sezon ligdeki ilk yenilgisini aldı.

Bahçeşehir Koleji adına maçın en skorer isimleri; 29 sayıyla Erick Green (4 asist, 2 ribaund), 21 sayıyla Jamal Jones (4 ribaund, 2 asist) ve 14 sayıyla Alex Perez (5 asist, 1 ribaund) oldu.
Maçın ardından Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Zafer Aktaş şu yorumlarda bulundu: ‘’Oyunun hücum kısmında gösterdiğimiz performanstan memnunum ancak müdafaada istediklerimizi sahaya yansıtamadık. Kendi evinizde 97 sayı yerseniz maçı kazanmanız kolay olmuyor. Çocuklar sahada ellerinden geleni yapıyor, mücadele ediyor ancak uzun oyuncularda bir eksiklik yaşadığımız da gerçek. Türk Telekom’u tebrik ediyorum, sahada iyi bir mücadele sergilediler. Çarşamba günü evimizde bir 7DAYS EuroCup maçımız var, yarından itibaren ona hazırlanmaya başlayacağız.’’
Bahçeşehir Koleji, bir sonraki maçında 7DAYS EuroCup’ın üçüncü haftasında İspanya temsilcisi Club Joventut Badalona’yı 14 Ekim (Çarşamba) günü Akatlar Spor Salonu’nda ağırlayacak.