2016 Haziran ayında Gemlik Basketbol Kulübü yönetim kurulu tarafından Gemlik’te Basketbol ve Voleybol kültürü oluşması ve üst liglerde Gemlik isminin temsil edilmesi hedeflerinin gerçekleşmenin gururunu yaşıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kulüp Başkanı Berkay Bulut ‘’ Basketbol ve Voleybol olarak 2017/2018 sezonunda Gemlik ismin Türkiye genelinde centilmence tanınması misyonunu gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Basketbol branşında ligde mücadeleci ve yarışmacı bir takım olmak için verdiğimiz mücadelenin karşılığını önce playoff’lara sonrada 8’li finale kalarak gerçekleştirdik. B grubunu 6. bitirerek A grubu 3. cüsünü eleyerek 8’li finale kaldık. 8’li finallerde centilmence oynayarak son maça kadar kafa kafaya oynadığımız maçları 4,5 sayı ile kaybederek 1. lige çıkma şansını kaybettik. 2018-2019 sezonunda İlçemizi daha iyi mücadele etmek için gerekli çalışmalar Menajerimiz tarafından  devam ediyor.

Voleybol branşında Gemlikli sporcularımız ile Voleybol Erkekler 2.liginde verdiğimiz mücadele ile ligi 10. tamamlayarak  2018-2019 sezonunda tekrar 2.ligde oynama sansını yakaladık.

2016 yılında kurulan bir takımın bakıldığında 2 senelik geçmişi olmamasına rağmen Basketbol ve Voleybol branşlarında gösterdiği başarı sayesinde Gemlik ismini en iyi şekilde temsil etmesi ilçe adına önemli kazanç oldu. Gemlik Basketbol kulübü 2018/2019  sezonunda Voleybol ve Basketbol branşında Gemlik ismini Türkiye Voleybol 2.liginde ve Türkiye Basketbol 2.liginde temsil edecek olması büyük başarı.  Bu başarıda bizi hiç yalnız bırakmayan tribünleri dolduran taraftarların çok büyük payı var. Gemlik halkının ve spor severlerin bizden beklentisini daha üst seviyelere çıkartacağımıza hiç kimsenin şüphesi olmasın 2018-2019  sezonunda daha güçlü daha dinamik bir şekilde Türkiye Basketbol 2.Liginde ve Türkiye Voleybol 2.liginde  ilçemizi temsil edeceğiz. 2017/2018 sezonunda Basketbol ve Voleybol branşında emeği geçen Gemlik halkına, Yönetimimize, Teknik Ekibimize ve Sporcu kardeşlerimize emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Türkiye Basketbol ligine yükselen Final Gençlik Spor ve Manisa BŞB takımlarına tebrik eder başarılar dilerim..

Gemlik Basketbol Kulübü Başkanı
BERKAY BULUT