Bahçeşehir Koleji, 2020 – 2021 7DAYS EuroCup sezonunun üçüncü haftasında İspanya temsilcisi Club Joventut Badalona ile karşılaştı. Maçın başında geriye düşen Kırmızı Ejderhalar, maç boyunca farkı kapatmaya çalışsa da rakibine direnemeyerek sahadan 72 – 91 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla Bahçeşehir Koleji, 7DAYS EuroCup A Grubu’nda oynadığı üçüncü maçı da kazanamadı.



Bahçeşehir Koleji maça Alex Perez, Erick Green, Jamal Jones, Peyton Aldridge ve Deniz Kılıçlı; Joventut Badalona ise Nenad Dimitrijevic, Vladimir Brodziansky, Joel Parra, Albert Ventura ve Ante Tomic beşiyle başladı. Konuk ekip maça Ante Tomic’in sırtı dönük oyunlarıyla başlarken ilk üç buçuk dakikalık bölümde skor 4 – 10’a gelince Bahçeşehir Koleji molaya başvurdu. Moladan Rıdvan Öncel ve Jamal Jones’un potaya giderek bulduğu sayılarla dönen Bahçeşehir Koleji, konuk ekibin orta mesafe isabetlerine Erick Green’in basket faulüyle karşılık verdi ve ilk çeyreğin son dört dakikasına 14 – 12’lik Badalona üstünlüğüyle girildi. Çeyreğin son bölümünde basit hataları Brodziansky ve Birgander ile cezalandıran Badalona skoru 14 – 28’e getirince, çeyreğin bitimine 36 saniye kala Bahçeşehir Koleji bir mola daha aldı. Kırmızı Ejderhalar, on hücumda Thomas Akyazılı’nın serbest atış çizgisinden bulduğu isabetlerle farkı 12’ye indirdi ve maçın ilk dörtte birlik bölümü 16 – 28’lik Badalona üstünlüğüyle geçildi.

İkinci çeyreğe Hadi Özdemir’in hem içeriden, hem de dışarıdan bulduğu sayılarla başlayan Bahçeşehir Koleji üç dakika içinde farkı 10 sayıya indirdi (24 – 34). Çeyreğin orta bölümünde iki takım da skor üretmekte güçlük çekerken, devrenin bitimine 3 dakika 39 saniye kala skor tabelasında Joventut Badalona’nın 43- 30’luk üstünlüğü oldu. Çeyreğin son bölümünde iki ekip de karşılıklı skor buldu ve soyunma odalarına 50 – 40’lık Joventut Badalona üstünlüğüyle gidildi.
İkinci yarıya da Ante Tomic’in etkili pota altı oyunuyla başlayan Joventut Badalona, ilk bölümde oyunun hakimiyetini yeniden ele geçirdi ve skorda 62 – 44 öne geçti. Çeyreğin ortasında Thomas Akyazılı ve Erick Green’in üst üste bulduğu üçlüklerle ivmeyi yakalayan Bahçeşehir Koleji, üçüncü periyodun bitimine 4 dakika kala farkı 13 sayıya indirdi (52 – 65). Aynı ikilinin hücumdaki etkili performansıyla fark 10 sayıya kadar inince, Joventut Badalona çeyreğin bitimine 2 dakika 22 saniye kala molaya başvurdu (57 – 67). Çeyreğin son bölümünde Pau Ribas ve Ferran Bassas’ın yayın gerisinden bulduğu atışlarla farkı yeniden açan Badalona, maçın son dörtte birlik bölümüne 75 – 57 önde girdi.

Son çeyreğe İsmet Akpınar’ın sayılarıyla giren Bahçeşehir Koleji, rakibini savunmada da durdurmayı başarınca ilk iki dakikada skoru 62 – 75’e getirdi. Ardından İspanya temsilcisi; Birgander ve Bassas’tan gelen basketlerle farkı yeniden 18’e çıkarınca, maçın bitimine 7 dakika 44 saniye kala Bahçeşehir Koleji molası geldi (62 – 80). Molanın ardından İsmet Akpınar’ın üçlüğüne karşılık, Conor Morgan’dan geldi ve durağan geçen bölümün sonunda maçın bitimine 5 dakika 2 saniye kala Joventut Badalona molaya başvurdu (68 – 82). Kırmızı Ejderhalar, molanın ardından İsmet’le farkı kapatmaya çalışsa da İspanya temsilcisi, Dimitrijevic önderliğinde farkı korudu ve sahadan 72 – 91’lik skorla galip ayrıldı. Bahçeşehir Koleji bu sonuçla 7DAYS EuroCup A Grubu’nda oynadığı üç maçı da kaybetmiş oldu.

Bahçeşehir Koleji adına maçın en skorer isimleri; 14 sayıyla Erick Green (2 ribaund, 1 asist), 13 sayıyla İsmet Akpınar (2 asist, 2 ribaund) ve 10 sayıyla Jamal Jones (6 ribaund, 1 top çalma) oldu.
Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Zafer Aktaş, maçın ardından şu ifadelerde bulundu: ‘’EuroCup grubumuz, herkesin bildiği gibi iyi takımların olduğu bir grup. Badalona, İspanya Ligi’nde yalnızca bir maç kaybeden, iyi bir takım. Hafta sonları ligde iyi oynayıp hafta içi böyle performanslar göstermek tabii ki biraz can sıkıcı. Rakibimizi üç sayı çizgisinin gerisinde 26’da 7’yle tuttuk ancak pota altında Tomic’le bize büyük zarar verdiler. Çok fazla ribaund verdik, alamadığımız toplar bizi sıkıntıya soktu. Önümüzde Anadolu Efes maçı var, çalışmaya devam edeceğiz.’’

Bahçeşehir Koleji, sıradaki maçında 18 Ekim (Pazar) günü ING Basketbol Süper Ligi 4. Hafta maçında Anadolu Efes’e konuk olacak.