Bahçeşehir Koleji, ING Basketbol Süper Ligi’nin dördüncü haftasında Anadolu Efes’e konuk oldu. İlk üç haftada iki galibiyet ve bir mağlubiyet alan kırmızı – lacivertliler, erken geri düştüğü maçta rakibini yakalamaya çalışsa da başarılı olamadı ve sahadan 89 – 66 mağlup ayrıldı.



Bahçeşehir Koleji maça Jamal Jones, Alex Perez, İsmet Akpınar, Deniz Kılıçlı ve Burak Can Yıldızlı; ev sahibi ekip Anadolu Efes ise Rodrigue Beaubois, Sertaç Şanlı, Adrien Moerman, Buğra Tunder ve Krunoslav Simon beşiyle başladı. Anadolu Efes maça sert savunmayla başlarken, ilk üç dakikalık bölüm ev sahibi takımın 7 – 2’lik üstünlüğüyle geçildi. İlk çeyreğin bitimine 4 dakika 49 saniye kala gelen televizyon molasına girilirken skor 14 – 5’e geldi. Moladan Alex Perez ve Burak Can Yıldızlı’nın sayılarıyla dönen Bahçeşehir Koleji skoru, ilk çeyreğin sonuna 2 dakika 52 saniye kala 17 – 10’a getirdi. Anadolu Efes, çeyreğin son bölümünde Vasilije Micic liderliğinde oyunun kontrolünü pekiştirdi ve maçın ilk dörtte birlik bölümünü 25 – 14 önde kapattı.

İkinci çeyreğe hücumda oldukça tutuk başlayan Bahçeşehir Koleji, ilk üç dakikada tabelada 34 – 16 geri düştü. İki ekibin de skor üretmekte güçlük yaşadığı bölüm Burak Can Yıldızlı’nın üçlüğüyle sona erince, devrenin sonuna 5 dakika 38 saniye kala, skor 34 – 19 Anadolu Efes lehineyken ev sahibi ekibin molası geldi. Anadolu Efes, molanın ardından Buğrahan ve Beaubois’nın basketleriyle skoru 39 – 23’e getirince bu kez de Bahçeşehir Koleji, devrenin bitimine 3 dakika 22 saniye kala mola aldı. İlk yarının son bölümünde de oyunun dengesi değişmedi ve takımlar, soyunma odalarına 50 – 32’lik skorla gitti.

Bahçeşehir Koleji, ikinci yarıya Thomas Akyazılı’nın üst üste iki hücum ribaunduyla başladı ve skoru iki dakika içinde 52 – 38’e getirince Anadolu Efes molası geldi. Kırmızı Ejderhalar, molanın ardından Burak Can ve Hadi’nin sayılarıyla farkı, çeyreğin bitimine 3 dakika 38 saniye kala 11’e kadar indirdi (58 – 47). Periyodun son bölümünde farkı bir ara tek hanelere kadar indiren Bahçeşehir Koleji, Buğrahan’ın hücumda inisiyatif almasına engel olamayarak 65 – 51 geri düştü ve çeyreğin bitimine 57 saniye kala mola almak zorunda kaldı. Maçın son dörtte birlik bölümüne 65 – 55’lik Anadolu Efes üstünlüğüyle gidildi.

Ev sahibi ekip son çeyreğe hücumda etkili bir performansla başlayıp11 – 2’lik seriyle skoru 76 – 57’ye getirince, maçın bitimine 7 dakika 13 saniye kala Bahçeşehir Koleji molası geldi.  Moladan yerli oyuncularından bulduğu sayılarla dönen Bahçeşehir Koleji, savunma kanadında rakibini durduramayınca fark, maçın bitimine 3 dakika 3 saniye kala 20’ye yükseldi ve molaya başvurdu (84 – 64). Kırmızı Ejderhalar, maçın son bölümünde farkı azaltmaya çalışsa da rakibini yakalayamadı ve sahadan 89 - 66  mağlup ayrıldı. Bu sonuçla, Bahçeşehir Koleji bu sezon ligdeki ikinci yenilgisini aldı. 

Bahçeşehir Koleji adına maçın en skorer isimleri; 19 sayıyla Burak Can Yıldızlı (6 ribaund, 4 asist), 9 sayıyla Hadi Özdemir (2 ribaund, 1 top çalma) ve 9 sayıyla Alex Perez (3 asist, 3 top çalma) oldu.
Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Zafer Aktaş, maçtan sonra şu ifadeleri kullandı: ‘’İlk iki çeyrekte istediğimiz sertliği parkeye yansıtamadık ve elli sayı yedik. Üçüncü çeyreğe iyi başladık ve farkı belli bir noktaya kadar erittik ancak Anadolu Efes gibi kaliteli bir takıma direnmek kolay değil. Bugün Josh ve Erick’ten yoksunduk, eksiklerini hissettik. Hedef maçlarımız yaklaşıyor, eksiklerimizin dönüşüyle birlikte daha iyi olacağımıza inanıyorum. Salı günü 7DAYS EuroCup’ta Partizan’a karşı elimizden geleni yapacağız.’’

Kırmızı Ejderhalar sıradaki maçında, 7DAYS EuroCup’ın dördüncü haftasında, 20 Ekim Salı günü saat 19.00’da Sırbistan temsilcisi Partizan NIS Belgrad’ı ağırlayacak.