OGM Ormanspor, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin yedinci hafta mücadelesinde Bellona Kayseri Basketbol'a konuk oldu. OGM Ormanspor, Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu'nda oynanan çekişmeli mücadeleden 80-79'luk mağlubiyetle ayrıldı. OGM Ormanspor, ligin sekizinci haftasında ise 4 Kasım Çarşamba günü saat 14:00'te Birevim Elazığ İl Özel İdare'yi konuk edecek.

OGM Ormanspor, mücadeleye; Nilay Kartaltepe, Damla Gezgin, Riquna Williams, Angelica Robinson ve Ashley Walker beşiyle başladı. Yeşil-Beyazlılarımız, maçın ilk bölümünde hücumlarını rakip pota altına yönlendirdi ve buradan bulduğu sayılarla skor üretti. Ev sahibi Kayseri ekibinde ise Tyasha Harris'in dış atışları ile sonuca giderek ilk 3 dakika sonunda 13-8 öne geçti. İlk çeyrekte Angel Robinson'ın ribaund katkısına rağmen hücumda istediği ritmi bulamayan OGM Ormanspor, çeyreğin son bölümünde Damla Gezgin ile maçtaki ilk üçlük isabetini kaydetti. Çeyreğin bitimine 1:50 kala Riquna Williams'ın üçlüğüyle farkı 1 sayıya indiren OGM Ormanspor, Robinson'ın serbest atış sayılarıyla da uzun bir aradan sonra yeniden skorda öne geçse de, maçtaki ilk çeyreği 21-20'lik skorla geride kapattı. Angelica Robinson, kaydettiği 6 sayı ve 6 ribaund ile konuk ekipte bu çeyrekteki en etkili isim oldu.

Karşılaşmanın ikinci çeyreğine OGM Ormanspor müthiş bir başlangıç yaptı. Riquna Williams, Brittney Sykes ve Meltem Avcı ile bulduğu sayılarla 9-0'lık seri yakalayan Ormanspor, rakibine de mola aldırdı. Sykes'ın basketiyle farkı 10 sayıya çıkartan Yeşil-Beyazlılar, bu çeyrekte Williams – Sykes ikilisiyle hücumda etkili olarak devrenin son 5 dakikalık bölümüne 37-30 önde girdi. Devrenin son 5 dakikalık bölümünde ise hücumda fırtına gibi esen bir OGM Ormanspor vardı. Sykes ve Robinson başta olmak üzere, hücumda çok yüksek yüzdeli oynayan Yeşil-Beyazlılar, 30 sayı bulduğu ikinci çeyrekte farkı lehine açarak; ilk devreyi 50-37'lik üstünlükle kapattı. OGM Ormanspor’da Brittney Sykes, 6/9 saha içi isabetiyle 15 sayı üreterek devrede en skorer oyuncu olurken, 5/5 saha içi isabeti ile oynayan Angelica Robinson ise 13 sayı üretti. Yeşil beyazlılarda ilk yarıda süre alan tüm oyuncular skor kaydetmeyi başardı.

OGM Ormanspor, maçta ikinci yarıya; Alperi Onar, Riquna Williams, Damla Gezgin, Angelica Robinson ve Ashley Walker beşiyle başladı. Ekibi adına ikinci devrenin ilk sayılarına Alperi Onar, üç sayı çizgisinin gerisinden imzasını attı. Bu çeyreğin ilk bölümünde özelilkle yabancı oyuncuları ile daha etkili olan ev sahibi Bellona Kayseri Basketbol, ilk 5 dakikada yakaladığı 11-3'lük seriyle farkı 5 sayıya indirdi. Riquna Williams'ın üst üste 3 üçlük isabetiyle hücumda yeniden ivme yakalayan Yeşil-Beyazlılar, karşılaşmanın üçüncü çeyreğini de 65-59'luk skorla önde kapatan taraf oldu. Karşılaşmanın dördüncü çeyreğine karşılıklı sayılarla girildi. Ev sahibi ekibin Melis Gülcan ile bulduğu sayılara Meltem ve Sykes ile yanıt veren Ormanspor, Mikiah Herbert Harrigan'ın da devreye girmesiyle skorda tekrar geriye düştü. Ormanspor’un Angel Robinson ile oyunu yeniden dengelediği ilk beş dakikalık bölüm, 72-72'lik eşitlikle geçildi. Tyasha Harris'in sayılarına Robinson, Walker ve Williams ile yanıt veren yeşil beyazlılar, bitime 2:30 kala 78-75 öne geçerek rakibine bir kez daha mola aldırdı. Kalan bölümde ise büyük çekişme yaşandı. Tyasha Harris'in üçlüğüyle son dakikaya girilirken skoru dengeleyen ev sahibi Bellona Kayseri Basketbol, Melis Gülcan'ın basketiyle de bitime 22 saniye kala 80-78 öne geçti. Bitime 16 saniye kala Sykes'ın serbest atış çizgisinden 1/2 ile isabet bulması sonrası kalan bölümde başka sayı bulamayan OGM Ormanspor, mücadeleden 80-79'luk mağlubiyetle ayrıldı.

SALON: Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu

HAKEMLER: Semih Vural, Önder Yılmaz, Nihat Çetin

BELLONA KAYSERİ BASKETBOL (80): Sevgi Tonguç 4 (2 ribaund), Melis Gülcan 30 (9 ribaund), Ayşegül Günay Aladağ 2 (2 ribaund- 2 asist), Mikiah Herbert Harrigan 16 (8 ribaund- 3 asist), Tyasha Harris 25 (4 ribaund- 10 asist), Zeynep Öykü Kalbisağde, Gülse Uğur, Cansu Çolakoğlu, Fatma Dikmen, Jacki Gemelos 3 (5 ribaund- 2 asist), Esra Ural Topuz

OGM ORMANSPOR (79): Angelica Robinson 21 (14 ribaund- 1 asist), Nilay Kartaltepe 4 (4 asist), Damla Gezgin 3 (1 ribaund), Brittney Sykes 18 (6 ribaund- 2 asist), Ashley Walker 4 (8 ribaund- 2 asist), Riquna Williams 20 (5 ribaund- 1 asist), Özge Yarga, Sinem Ataş (4 ribaund- 1 asist), Şerife Alperi Onar 5 (2 ribaund- 3 asist), Hilal Halaç, Meltem Avcı 4 (5 ribaund- 1 asist), Nazlı Bircan Gökdemir