12. TÜBAD - Mehmet Baturalp Turnuvası'nın üçüncülük maçında Banvit'i 72-70 mağlup eden Khimki, üçüncülük kupasının sahibi oldu.



Karşılaşmaya iyi başlayan taraf Banvit oldu ve ilk üç dakika geride kalırken 7-2'lik üstünlük yakaladı. Pota altından Berke Atar ile skor bulan Banvit, ilk beş dakika sonunda da skorda 11-6 önde olan taraftı. Khimki çeyreğin son bölümünde skora ortak oldu ve son 3.5 dakikaya 13-13 eşitlikle girildi. İki takımın da skor üretmekte zorlandığı iki dakikalık bir sürenin ardından son bölümde gelen karşılıklı basketlerle ilk çeyrek 18-17 Banvit üstünlüğüyle tamamlandı.



Banvit ikinci çeyreğin başında da skor üstünlüğünü korudu. Bandırma ekibi ilk iki dakikanın ardından 22-19'luk skorla önde olan taraftı. Mickey ile skor bulan Khimki farkın daha fazla artmasına izin vermedi. Devre arasına 6:28 kala Charles Jenkins'in basketi Rus ekibini 24-25 öne geçirdi. Yine takımların skor bulmakta zorlandığı iki dakikalık bir süreci Jordan Mickey'nin üç sayılık basketi bozdu ve son dört dakikaya Khimki 27-30 önde girdi. Mickey'nin etkili oyunu pota altında da devam etti ve ABD'li forvetin basket ve faul atışından bulduğu sayılarla Khimki maçtaki en büyük farkı yakaladı: 27-33. Banvit üst üste basketlerle farkı iki sayıya indirirken son 1:11'e 31-33'lük skorla girildi. Maçın ilk yarısı da bu skorla sona erdi.


Karşılaşmanın devre arasında 12. TÜBAD Mehmet Baturalp Turnuvası'na katkılarından dolayı Türkiye Basketbol Federasyonu İl Temsilcisi İnan Şefkatli ve UBA International CEO'su Adin Adinovic'e teşekkür plaketi verildi.



Banvit maçın ikinci yarısına iyi başlayarak skorda öne geçmeyi de başardı. Üçüncü çeyrekte son 7:12'ye girilirken skor 40-36'ya geldi ve Khimki mola aldı. Karşılıklı basketlerle geçilen üç dakikanın ardından Banvit çeyreğin bitimine 4:13 kala farkı altı sayıya yükseltti: 46-40. Khimki arka arkaya bulduğu basketlerle bitime 1:45 kala skora denge getirdi: 50-50. Mickey ve Zaytsev ile arka arkaya skor bulan Khimki 50-54 üstünlüğü yakaladı. Çeyreğin skorunu Banvit'ten Thornton belirledi ve son saniye basketiyle üçüncü çeyrek sonucu 52-54 oldu.



Maçın son çeyreğinde Khimki skorda önde kalmaya devam etse de Banvit maçtan kopmadı ve bitime yedi dakika kala skora denge geldi: 57-57. Khimki beraberlik sonrası yakaladığı 7-2'lik seriyle tekrar üstünlüğü eline aldı. Banvit bitime üç dakika kala geriden gelerek öne geçmeyi başardı: 63-62. Maçta son iki dakikalık bölüme Khimki 64-67'lik skor üstünlüğüyle girdi. Bitime 27 saniye kala Devin Oliver'ın üç sayılık basketi Banvit'i skora ortak etti: 70-70. Khimki son hücumda 4 saniye kala takımın en etkili ismi Mickey ile bulduğu basketle 70-72 üstünlük sağladı. Banvit'in son hücumunda basket gelmeyince Khimki sahadan galip ayrılan taraf oldu.

Khimki'de Jordan Mickey 21 ve Egor Vialtsev 13 sayıyla en skorer isimler olurken, Malcolm Thomas da 10 sayıyla skora katkı verdi. Banvit'te ise skor takım geneline dağılırken Alex Perez 16 sayı, Stefan Bircevic ve Marcus Thornton 10'ar sayıyla ön plana çıkan isimler oldular.



Karşılaşmanın ardından TBF Eğitim Kurulu Başkanı Aydın Örs, Banvit Başkanı Özkan Kılıç'a plaket verdi.

BANVİT BAŞANTRENÖRÜ AHMET GÜRGEN'İN AÇIKLAMALARI:

"Düne göre tabi bugün maçın başından sonuna kadar oyunun içindeydik. Arkadaşlarım çok iyi mücadele etti. Sadece son 27 saniye kala yaptıkları hücumda hücum ribaundunu verdik. Maçın dönüm noktasıydı. Son 4.6 saniyede de biz fırsat yakaladık ama maalesef atamadık. Bir de üzerine Devin Oliver ufak bir sakatlık geçirdi. İnşallah kısa sürede aramıza döner. Dün ile bugün arasında siyahla beyaz kadar çok ciddi bir fark var. En azından tekrar mücadeleci ruhumuzla oynadık. Maç boyunca iyi mücadele ettik. Top tarafından dediğimiz basit hatalar yaptık. İki tane çok basit üçlük yedik. Bu bizim ritmimizi bozdu. Genel olarak arkadaşlarımın sahada gösterdiği mücadeleden memnunum. Bence iyi yolda ilerlemeye devam ediyoruz. Khimki'yi tebrik ediyorum."

TAKIMIN GENÇ OYUNCUSU BERKE ATAR DA KARŞILAŞMAYI DEĞERLENDİRDİ.

"Kazanabileceğimiz bir maçtı. Maçın sonun getirdik. Son anda talihsiz bir şekilde kaybettik. Çok genç bir takımız. Umarım hatalarımızı düzelterek sezon içerisinde çok daha iyi oynamayı hedefliyoruz. Khimki'yi tebrik ediyorum."

KHİMKİ MOSCOW YARDIMCI ANTRENÖRÜ STEFANOS TRİANTAFYLLOS'UN AÇIKLAMALARI:

"İyi bir turnuva, iyi bir deneyim oldu. Üst üste zorlu maçlar oynadık. Özellikle bu maçta git geller yaşadık. Baş Antrenörümüz Bartzokas sırt ağrıları sebebiyle bu maçta takımın başında olamadı. Shved, Markovic ve Gubanov gibi önemli oyuncularımızdan yoksunduk. Az önce de dediğim gibi bizim için iyi bir tecrübe oldu çünkü dün Darüşşafaka gibi bir EuroLeague takımıyla karşılaştık. Bugün de Banvit'le oynadık. Çok iyi bir takım. Bu tarz iyi takımlara karşı oynamak bizim için iyi bir test oldu. 10 gün sonra yine zorlu iki takıma karşı oynayarak sezonu açacağız. Bu maçtaki performansımızdan da çok tatmin olduk. Maç boyunca iyiydik."

KHİMKİ OYUNCUSU TİMOFEY YASKUSHİN DE KARŞILAŞMAYI DEĞERLENDİRDİ.

"Son saniyelerde kazandık. Bu şekilde kazanmak kolay değil. Hücumda ve savunmada takım olarak oynamaya çalıştık. Özellikle savunmada en iyi oyunumuzu sahaya yansıtmaya çalıştık."