Bahçeşehir Koleji, ING Basketbol Süper Ligi’nin sekizinci haftasında Frutti Extra Bursaspor’u ağırladı. Maçı başından sonuna kadar önde götüren Kırmızı Ejderhalar sahadan 101 – 71’lik skorla galip ayrıldı ve bu sezon ING Basketbol Süper Ligi’ndeki dördüncü galibiyetini aldı.



Kırmızı Ejderhalar maça Jamal Jones, Alex Perez, Burak Can Yıldızlı, Thomas Akyazılı ve Josh Owens; konuk takım ise Xavier Munford, Perry Jones, Birkan Batuk, Can Maxim Mutaf ve Kenny Kadji beşiyle başladı. Bursa temsilcisi maça 6 – 0’lık bir seriyle başladı ve ilk üç dakika bu skorla geçildi. Savunma sertliğini artıran Bahçeşehir Koleji, bu seriyle 9 – 2’lik bir seriyle karşılık verdi ve çeyreğin sonuna 4 dakika 55 saniye kala gelen televizyon molasına 9 – 8 önde girdi. Moladan Josh Owens’ın etkili oyunuyla dönen ve skoru 16 – 10’a getiren Kırmızı Ejderhalar, ilk çeyreğin bitimine 2 dakika 48 saniye kala rakibini mola almaya itti. Çeyreğin son bölümünde oyun hakimiyetini tamamen ele geçiren Bahçeşehir Koleji, maçın ilk dörtte birlik bölümünü 22 – 10 önde geçti.

İkinci çeyreğe iki takım da dengeli başlarken ilk üç dakika 27 – 14’lük skorla geçildi. Çeyreğin orta bölümünde iki takım da skor üretmekte güçlük çekti ve devrenin sonuna 4 dakika 23 saniye kala gelen televizyon molasına 32 – 20 Bahçeşehir Koleji üstünlüğüyle girildi. Konuk ekip moladan Can Maxim’in üçlüğüyle dönünce Bahçeşehir Koleji hemen molaya başvurdu. Konuk takım, devrenin son bölümünde dış atışlarla etkili olsa da Bahçeşehir Koleji farkın kapanmasına müsaade etmedi ve devreye 43 – 31’lik skorla önde girdi.

İkinci yarıya iki takım da dengeli bir oyunla başladı ve ilk beş dakikalık bölüm 51 – 42 Bahçeşehir Koleji üstünlüğüyle geçildi. Çeyreğin ortasında 10 – 4’lük bir seri yakalayan Bahçeşehir Koleji skoru 61 – 46’ya getirince Frutti Extra Bursaspor, periyodun bitimine 3 dakika 6 saniye kala molaya başvurdu. Çeyreğin son bölümünde Bahçeşehir Koleji oyundaki üstünlüğünü pekiştirdi ve maçın son dörtte birlik bölümüne 70 – 50 önde girdi.

Bahçeşehir Koleji, son çeyreğe Alex Perez’in etkili oyunuyla başladı ve ilk üç dakikayı 78 – 57 önde geçti. Maçın kalan bölümünde oyunun hakimiyetini sürdüren Kırmızı Ejderhalar sahadan 101 – 71’lik skorla galip ayrıldı ve bu sezon ING Basketbol Süper Ligi’ndeki dördüncü galibiyetini aldı. 
Bahçeşehir Koleji adına maçın en skorer isimleri; 21 sayıyla Alex Perez (13 asist, 4 ribaund), 16 sayıyla Josh Owens (9 ribaund, 4 asist) ve 16 sayıyla Burak Can Yıldızlı (10 ribaund, 3 asist) oldu.
Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Zafer Aktaş, maçın ardından yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu: ‘’İki takım da yoğun bir dönemden geçiyor. Onlarda da, bizde de eksikler vardı. İki takım da EuroCup’ta mücadele ediyor; onlar hafta içi iki maç yaptı, biz de UNICS Kazan’a karşı zor bir maç oynadık. Sahada basketbol oynamaya çalışıyoruz ama bu süreç tabii ki kimse için kolay değil. Bugün istediklerimizi sahaya yansıtabildiğimizi düşünüyorum. Oyun planımızı, düzenlerimizi sahaya yansıttık. Yolumuza devam edeceğiz. Rakibimize de önce sağlıklı, ardından da başarılı bir sezon diliyoruz.’’

Bahçeşehir Koleji sıradaki maçında, 17 Kasım Salı günü 7DAYS EuroCup sekizinci hafta maçında İspanya temsilcisi Club Joventut Badalona’ya konuk olacak.