JDA Dijon’a uzatmada kaybederek Basketbol Şampiyonlar Ligi’ndeki 2. yenilgisini alan TOFAŞ Basketbol Takımı’nda Başantrenör Hakan Demir, “Böyle maçları 3-4 oyuncu ile kazanamazsınız. Bütün takımı bu duruma dahil etmek için bir yol bulmamız gerekiyor” dedi.

FIBA Basketball Champions League (BCL) B Grubu 3. haftasında sahasında Fransız temsilcisi JDA Dijon’a uzatmada 87-81 mağlup olan TOFAŞ’ta Başantrenör Hakan Demir, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Daha fazlasını yapabilecek kapasiteye sahip olduklarını belirten Demir, “Böyle maçları 3-4 oyuncu ile kazanamazsınız. Bütün herkesin dahil olması gerekiyor. Takımımız daha fazlasını yapabilecek kapasiteye sahip. Maçı uzatmaya götürmeden önce kazanabilirdik. Hata yapabiliriz, ama sahada akıllı oyuncularım var onlar bu hataları telafi edebilirler” dedi.

Uzatma öncesinde maçı kazanabilecek durumda olduklarına vurgu yapan Hakan Demir, “Uzatma öncesi maçı kazanabilirdik ama 3-4 oyuncunun eforu ile Şampiyonlar Ligi'nde maç kazanamazsınız. Bütün oyuncuların bu duruma dahil olması gerekiyor. Bir yere ulaşmak istiyorsak böyle olmalı. Bütün takımı bu duruma dahil etmek için bir yol bulmamız gerekiyor. O ya da bu şekilde bunu yapmalıyız. Dijon'u tebrik ediyorum. İyi mücadele ettiler. Özellikle uzatma dakikalarında iyi oynadılar. Pozisyonları bulduk ama atışlarda isabet sağlayamadık. Açıkçası maçı kazanmayı, hak etmeyi isterdim ama bunu bütün oyuncuların aynı şekilde istemesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

SEAN KILPATRICK: UZATMADA ÇOK İYİ OYNADILAR

JDA Dijon karşısında 23 sayı-4 ribaund-4 asist ile oynayan Sean Kilpatrick ise karşılaşmayla ilgili şu ifadeleri kullandı; “Dijon'un hakkını vermem gerekiyor. İyi bir takım. Özellikle uzatmada çok iyi mücadele ettiler.”