Bahçeşehir Koleji, 2020 – 21 7DAYS EuroCup A Grubu’nun onuncu ve son maçında Umana Reyer Venezia’yı ağırladı. Yüksek dış atış oranıyla maçı başından sonuna kadar önde götüren Kırmızı Ejderhalar, rakibini 108 – 74 yendi ve Avrupa’ya galibiyetle veda etti.

Kırmızı Ejderhalar maça İsmet Akpınar, Erick Green, Jamal Jones, Josh Owens ve Thomas Robinson; konuk ekip Venezia ise Julyan Stone, Stefano Tonut, Andrea De Nicolao, Jeremy Chappell, Isaac Fotu beşiyle başladı.

İki ekip de maça müdafaada sert başlarken, ilk üç dakikalık bölüm Venezia’nın 5 – 4 üstünlüğüyle geçildi. Julyan Stone’un bulduğu üst üste iki üçlüğün ardından Bahçeşehir Koleji, çeyreğin bitimine 6 dakika 2 saniye kala molaya başvurdu (4 – 8). Molanın ardından iki takım da yay gerisinden üst üste isabetler buldu ve çeyreğin son üç dakikasına 14 – 13 Bahçeşehir Koleji üstünlüğünde girildi. Jamal Jones’un isabetiyle skor 16 – 13’e gelince Venezia, çeyreğin sonuna 2 dakika 23 saniye kala molaya başvurdu. Moladan 8 – 3’lük seriyle dönen konuk ekip, maçın ilk dörtte birlik bölümünü 21 – 19 önde geçti.

Bahçeşehir Koleji, ikinci çeyreğe Erkan Yılmaz’ın skor katkısıyla başlarken Venezia, ilk iki buçuk dakikayı 25 – 24 önde kapattı. Kırmızı Ejderhalar, Jamal Jones’un üst üste sayılarıyla skoru 33 – 27’ye getirince, devrenin bitimine  6 dakika 17 saniye kala Umana Reyer Venezia molası geldi. Molanın ardından Venezia farkı bir ara kapatsa da Kırmızı Ejderhalar oyunun üstünlüğünü yeniden ele geçirdi ve soyunma odasına 54 – 43 önde gitti.

Bahçeşehir Koleji ikinci yarıya da Jamal Jones’un isabetleriyle başladı ve ilk üç dakikayı 66 – 55 önde geçti. Jones’un bıraktığı yerden Erick Green devam edip skoruo72 – 55’e getirince konuk ekip, çeyreğin bitimine 6 dakika 16 saniye kala molaya başvurdu. Çeyreğin orta bölümünde farkı 22’ye kadar çıkaran Bahçeşehir Koleji, maçın son dörtte birlik bölümüne 84 – 58 önde girdi.

Kırmızı Ejderhalar, son çeyreğe de oldukça etkili başlayıp ilk dört dakikalık bölümü 98 – 65 önde geçince Umana Reyer Venezia molası geldi. Maçın son bölümünde de oyunun kontrolünü yitirmeyen ve kalan sürede genç oyuncuları Ali Yüceoral ve Ahmet Safa Yılmaz’a da süre veren Bahçeşehir Koleji, sahadan 108 - 74 galip ayrıldı ve 7DAYS EuroCup A Grubu’nu iki galibiyetle tamamladı.
Bahçeşehir Koleji adına maçın en skorer isimleri; 26 sayıyla Jamal Jones (6 ribaund, 1 asist), 21 sayıyla Erick Green (6 asist, 2 ribaund) ve 16 sayıyla Thomas Robinson (11 ribaund, 2 asist) oldu.
Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Erhan Ernak, maçın ardından yaptığı açıklamalarda şu ifadelerde bulundu: ‘’Çok yakın sürede üst üste altıncı maçımıza çıktık. Bu, bizim için zorlu bir süreçti. Takımımıza yeni katılan oyuncular oldu. Her gün daha da iyi olacaklar. EuroCup’a çok iyi başlayamadık ama iyi bitirdik. Bizim için çok önemli bir tecrübe oldu. Bugünden itibaren tamamen Basketbol Süper Ligi’ne konsantre olacağız.’’

Bahçeşehir Koleji, 20 Aralık günü ING Basketbol Süper Ligi’nde Lokman Hekim Fethiye Belediye Spor’a konuk olacak.