ING Basketbol Süper Ligi’nin ikinci yarı 16. Haftası kapsamında Tofaş’a konuk oldu. Başından sonuna kadar çok yakın geçen mücadeleden 87-80’lik skorla mağlup ayrılan Bahçeşehir Koleji, bu sezon ligdeki onuncu mağlubiyetini aldı.

Kırmızı Ejderhalar maça İsmet Akpınar, Erick Green, Jamal Jones, Burak Can Yıldızlı ve Thomas Robinson; ev sahibi ekip ise Tomislav Zubcic, Berkan Durmaz, Semaj Rakım Christan, Jeremy Simmons ve Tarık Phillip beşiyle başladı.

Maç; Thomas Robinson ve Jeremy Simmons karşılıklı basketleriyle başladı ve ilk beş dakika Bahçeşehir Koleji ve Tofaş’ın yine karşılıklı sayılarıyla 9 – 9 geçildi. Erick Green’in bulduğu üçlükle Kırmızı Ejderhalar, çeyreğin bitimine 4 dakika 34 saniye kala skoru 11 – 12’ye getirdi ve televizyon molasına bu skorla girildi. Çeyreğin son bölümünde her iki takımda sayı bulamazken Erick Green’den 2 dakika 12 saniyede gelen üç sayılık basket maçın sessizliğini bozdu (13-17).  Karşılıklı sayılarla giden ilk periyotun son dakikalarına Bahçeşehir Koleji, Jamal Jones ve Burak Can Yıldızlı ile bulduğu sayılarla 19-25 öne geçti.

İkinci çeyreğe iki ekip de dengeli başladı ve ilk iki buçuk dakikalık bölüm, misafir takım 21 – 27 önde geçildi. Tofaş bencinin maça yaptığı müdahaleler üzerine hakemlerden iki kez teknik faul geldi. Teknik faulden gelen serbest atışlar Erick Green tarafından sayı avantajına döndürüldü. Bahçeşehir Koleji, çeyreğin orta bölümünde benchten bulduğu basketleriyle maçın içinde kaldı ve devrenin sonuna 4 dakika 44 saniye kala gelen televizyon molasına Bahçeşehir Koleji’nin 29 – 35 üstünlüğüyle girildi. Mücadelenin bir hayli ısındığı ikinci periyot son dakikalarında her iki takımında rakip potalarında bulduğu sayılar ve Bahçeşehir Koleji’nin üstünlüğüyle devam etti (36-44). Çeyreğin son bölümünde iki takım da skor üretmekte güçlük çekti ve soyunma odasına Bahçeşehir Koleji’nin 39-44’lük üstünlüğüyle gidildi.

Misafir takım ikinci yarıya 11 – 0’lık seriyle başladı ve iki dakika içinde skorda farkı ikili hanelere çıkardı (39 – 51).  Ev sahibi takım ilk molasını aldı. Mola dönüşü Tofaş Semaj Christan ile üç sayılık atış buldu. Jamal Jones ve Tofaş Başantrenörü Hakan Demir arasında yaşanılan münakaşa sonucunda her iki takım teknik faul aldı.  Tofaş benchinin ikinci teknik faulü üzerine koç Hakan Demir soyunma odasına gönderildi. Bahçeşehir Koleji, Erick Green’den gelen üç sayılık basket ile farkı 44-58’e çıkardı.  Bahçeşehir Koleji üçüncü periyot son dakikalarında temposu düşerek potadan boş dönmeye başladı. Bu boşluğu değerlendiren ev sahibi takım farkı eritmeye başladı(55-60). Bahçeşehir Koleji iki hücumdan boş dönmesi üzerine Berkan Durmaz’dan gelen üç sayılık basket ile skor eşitlenerek üçüncü periyot 62-62 eşitlikle sonlandı.

İki ekip de son çeyreğe savunma sertliğini artırarak girdi. Tofaş’ın ilk dakikalarda peş peşe bulduğu sayılarla 69-63 öne geçti. Ev sahibi takım Tafoş, Muhsin Yaşar’ın bulduğu sayı ve basketfaulle farkı 9 sayıya çıkardı (72-63). Periyot bitimine 3 dakika 39 saniye kala Tofaş, Berk İbrahim Uğurlu’nun bulduğu üç sayılık basket ile ev sahibi takım farkı ilk kez iki haneli sayılara çıkarttı (77-67). Maçın son bölümünde iki takımında hırslı ve yakın mücadelesine rağmen Tofaş sahadan 85-80 skorla galip ayrıldı.

Bahçeşehir Koleji adına maçın en skorer isimleri; 27 sayıyla Erick Green (6 ribaund, 3 asist), 20 sayıyla Shannon Evans (2 ribaund, 7 asist) ve 15 sayıyla Jamal Jones (3 asist, 2 ribaund) oldu.
Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Erhan Ernak, maçın ardından yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı: “Maçın ilk ve ikinci yarısı birbirinden farklı iki takım gibiydik. Üçüncü periyotta maç konsantrasyonumuzu kaybettik. Bu kopukluk oyun planımızı sahaya yansıtamamıza neden oldu. Daha konsantre daha oyun planına sadık kalmamız gerekiyordu. Rakibimiz Tofaş’ı iyi oyunları için tebrik ediyorum.’’

Kırmızı Ejderhalar, sıradaki maçında 17 Ocak 2021 günü saat 17.30 Darüşşafaka Tekfen’i ağırlayacak.