Basketbol Şampiyonlar Ligi B Grubu 4. hafta erteleme maçında deplasmanda JDA Dijon’u 61-90 gibi farklı bir skorla mağlup eden TOFAŞ Basketbol Takımı, Fransız temsilcisinden hem ikili averajı hem de ikincilik koltuğunu almayı başardı.



FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi B Grubu 4. hafta erteleme mücadelesinde TOFAŞ, JDA Dijon’a konuk oldu. Palais des Sport J.M. Geoffroy’de oynanan maça Berk Uğurlu, Tarik Phillip, Berkan Durmaz, Tomislav Zubcic, Jeremy Simmons ile başlayan Bursa ekibi, ilk basketini Jeremy Simmons ile buldu. Rakibin üçlüğüne cevap Berkan Durmaz’dan gelirken, Tomislav Zubcic ve Tarik Phillip ile skor üretmeye devam eden Mavi Yeşilliler, 5.30’da durumu 5-14’e getirdi. Moladan üçlükle dönen JDA Dijon’a Berkan Durmaz’dan yanıt gecikmedi. Berkan’ın sayılarıyla 7.44’te farkı 13’e (8-21) çıkaran TOFAŞ, Berkan ve Berk Uğurlu’nun üçlükleriyle ilk çeyreği 10-29 önde kapattı.

İkinci periyoda üç sayılık basketle başlayan ev sahibi takım karşısında kaptan DJ White ile üçlük bulan TOFAŞ Basketbol Takımı, Muhsin Yaşar, DJ White ve Akoon-Purcell’in sayılarıyla 14.45’te farkı 25’e çıkardı: 17-42. Etkili savunmasının yanında Muhsin Yaşar, Tomislav Zubcic, Tarik Phillip ile skor bulmaya devam eden Mavi Yeşilli takım, Jeremy Simmons ve Semaj Christon’ın sayılarıyla soyunma odasına 31-53 üstün girdi.

Üçüncü periyotta da savunmasında geri adım atmayan TOFAŞ, çeyreğin başında hızlı hücumları Tarik Phillip, Jeremy Simmons ve Tomislav Zubcic ile skora çevirdi. Akoon-Purcell, Tarik Phillip ve Berk Uğurlu’nun sayılarıyla son çeyreğe 42-67 önde başlayan Bursa ekibi, Berk Uğurlu’nun üçlüğü sonrası Muhsin Yaşar’ın basketiyle 31. dakikada 30 sayılık farkı (42-72) yakaladı. Tarik Phillip ve DJ White’ın üçlükleriyle basketiyle bitime 5.21 kala durumu 50-77 yapan Mavi Yeşilliler, Muhsin Yaşar’ın orta mesafeli basketi sonrası Tarik Phillip ile bir üçlük daha buldu ve fark yeniden 30 sayı barajına çıktı: 53-83. Kalan sürede de Akoon-Purcell’in elinden sayılar bulan TOFAŞ, parkeden 61-90 galip ayrıldı. Bu sonuçla gruptaki 3. galibiyetine imza atan ve rakibinden ikili averajı da almayı başaran TOFAŞ Basketbol Takımı, 2. sıraya yükselerek tur şansını son haftaya taşıdı.

JDA Dijon deplasmanında TOFAŞ’ta 20 sayı-7 ribaund-5 asist ile oynayan Tarik Phillip takımın en skorer ismi olurken; DeVaughn Akoon Purcell 15 sayı-10 ribaund-1 asist; Berkan Durmaz 15 sayı-3 ribaund-2 asist; Berk Uğurlu ise 10 sayı-1 ribaund-4 asist ile karşılaşmayı çift hanelerde tamamladı.

TOFAŞ Basketbol Takımı, B Grubu 6. hafta mücadelesinde 19 Ocak 2021 tarihinde deplasmanda ERA Nymburk ile kozlarını paylaşacak. Mavi Yeşilliler, ING Basketbol Süper Ligi’nde ise 16 Ocak Cumartesi günü deplasmanda Büyükçekmece Basketbol ile karşı karşıya gelecek. Gazanfer Bilge Spor Salonu’ndaki maç saat 17.30’da başlayacak.