Omurilik felçlileri yararına yapılan küresel bir sosyal sorumluluk hareketi olan “Run in the Dark” gece koşusu,14 Kasım’da Türkiye’de ilk kez TED Ankara Koleji’nde düzenleniyor.

TED Ankara Koleji mensuplarının, öğrenci, veli ve mezunlarının yanı sıra Ankara’dan koşucuların da etkinliğe katılması bekleniyor. Katılımcılar, omurilik felçlileri yararına faaliyet gösteren Mark Pollock Vakfına destek olmak için dünyanın en büyük ilk ve orta öğretim kampüsü olan TED Ankara Koleji İncek Kampüsünde hava karardıktan sonra 5 bin metrelik pistte, fosforlu bilekliklerle koşacaklar. Tüm dünyada 50 şehirde aynı gün düzenlenecek etkinliğin Türkiye ayağını Dünya Ekonomik Forumu’nun gençlik inisiyatifi olan Global Shapers Topluluğu’nun Ankara ekibi organize ediyor.

Koşuya kayıtlar www.runinthedark.org/ankara adresi üzerinden yapılıyor.

Run in the Dark nedir?

Bedensel ve görme engelli İrlandalı sporcu olan Mark Pollock’un kurmuş olduğu Trust Vakfı tarafından, omurilik felçlileri yararına her yıl Kasım ayında dünyada 50 şehirde, fosforlu kıyafetler ve kol bandı giymek sureti ile yapılan gece koşularıdır.

1998 yılında görme yetisini kaybeden, ancak eve kapanmak yerine spor hayatına devam etmeyi seçen Mark Pollock, 220 kilometrelik yürüyüşle Gobi çölünü 2 ayda geçmeyi başarmış, ardından da Güney Kutbu Maratonu’na  katılmıştı. 2010 yılında geçirdiği bir kaza sonrası felç geçirdi ve yürüme yeteneğini kaybetti. Pollock, yaşam mücadelesine devam ederek Mark Pollock Trust Vakfı’nı kurdu. Karanlıkta yapılan ilk yarış, 2011’de hala hastanede olan Pollock’ı desteklemek için İrlanda'da gerçekleşti. Etkinlik daha sonra Dünyanın her köşesine hızlı bir şekilde yayıldı. Edmonton, New York, Lüksemburg, Sydney ve Singapur'da Mark Pollock Vakfı’nı destekleyen etkinlikler düzenlendi.

Geçtiğimiz yıl Karanlıkta Koş etkinlikleri sayesinde Mark Pollock Vakfı, 400.000 dolardan fazla değere sahip iki yeni Ekso Biyonik robotik bacak seti satın alıp İrlanda üniversitelerinde felçli insanlarla yapılan çalışmaların hizmetine sunmuştur.