Bahçeşehir Koleji, ING Basketbol Süper Ligi’nin 28. Haftasında Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’u Akatlar Spor Salonu’nda ağırladı. Maçı başından sonuna kadar üstün götüren Bahçeşehir Koleji, mücadeleden 99 – 71’lik skorla galip ayrıldı.



Kırmızı Ejderhalar maça İsmet Akpınar, Erick Green, Jamal Jones, Hadi Özdemir ve Vladimir Stimac; konuk ekip Lokman Hekim Fethiye Belediyespor ise Ricky Ledo, Robert Johnson, Elgin Cook, Barış Hersek ve Dairon Atkins beşiyle başladı.

İki ekip de maça yüksek tempoyla hücum ederek başlarken, ilk üç dakikalık bölüm Bahçeşehir Koleji’nin 10 – 5 üstünlüğüyle geçildi. Çeyreğin sonuna 4 dakika 25 saniye kala gelen televizyon molasına Kırmızı Ejderhalar 15 – 10 önde girdi. Fethiye, molanın ardından Cook’la hücumda skor üretse de maçın ilk dörtte birlik bölümü 26 – 19 Bahçeşehir Koleji liderliğinde geçildi.

İkinci çeyreğin başında iki takım da savunma güvenliğini ikinci plana aldı ve Bahçeşehir Koleji, ilk üç buçuk dakikalık bölümü 35 – 23 önde geçti. Çeyreğin orta bölümünde oyunun kontrolünü tamamen ele geçiren Bahçeşehir Koleji, devrenin bitimine 4 dakika 46 saniye kala gelen molaya 39 – 23 önde girdi. İlk yarının son bölümünde farklı oyuncularından skor katkısı alan Kırmızı Ejderhalar, soyunma odasına 54 – 27 önde gitti.

İkinci yarıya iki takım da yay gerisinden etkili olarak başlarken, ilk üç dakikalık bölüm Bahçeşehir Koleji’nin 61 – 35’lik üstünlüğüyle geçildi. Çeyreğin sonuna 4 dakika 25 saniye kala gelen televizyon molasına Kırmızı Ejderhalar’ın 68 – 37 üstünlüğüyle girildi. Çeyreğin son bölümünde de oyunun seyri değişmedi ve maçın son dörtte birlik bölümüne Bahçeşehir Koleji, 77 – 46 önde girdi.

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor son çeyreğe 5 – 0’lık bir seriyle başlayınca Kırmızı Ejderhalar, maçın sonuna 8 dakika 40 saniye kala molaya başvurdu. Molanın ardından hücumda hareketlenen Bahçeşehir Koleji, maçın son beş dakikasına 84 – 57 önde girdi. Kırmızı – lacivertli takım, mücadelenin son bölümünde de farkın kapanmasına müsaade etmedi ve parkeden 99 – 71’lik skorla galibiyetle ayrıldı.

Kırmızı Ejderhalar adına maçın en skorer isimleri; 24 sayıyla Vladimir Stimac ve 15’er sayıyla Erick Green ve İsmet Akpınar oldu.

Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Erhan Ernak, maçın ardından şu açıklamalarda bulundu: ‘’Ligin son üç haftasına geldik. Bütün takımlar, pandeminin de etkisiyle zorlu bir süreç geçiriyor. On saat önce maçlar iptal edilebiliyor. Bu durum hem hastalık geçiren takımları hem de maç için hazırlanmış diğer takımı olumsuz etkiliyor. Biz de geçen hafta Beşiktaş maçımızı oynayamayarak biraz ritm kaybettik.
Bu üç hafta, özellikle ligde kalma mücadelesi veren takımlar için önemli. Biz Bahçeşehir Koleji olarak işimizi ciddi yapmaya ve ligin kaderini belirleyecek noktada üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz.

Bu maça iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Oyuncularım, maç planımızı sahada iyi bir şekilde yerine getirdi. Fethiye’ye kalan maçlarında başarılar diliyorum. Umarım ligin sonunda hak eden takımlar yoluna devam eder.’’

Kırmızı Ejderhalar 15 Nisan Perşembe günü saat 19.15’te, 27. Haftada oynanması gereken ancak siyah-beyazlılarda çıkan pozitif COVID-19 vakaları nedeniyle oynanamayan Beşiktaş mücadelesine çıkacak.