Bahçeşehir Koleji, ING Basketbol Süper Ligi 27. Hafta erteleme maçında Beşiktaş Icrypex’e konuk oldu. Başından sonuna kadar yakın bir mücadeleye sahne olan maçta kazanan taraf, 83 – 77’lik skorla son bölümde hücumda daha organize olmayı başaran Beşiktaş Icrypex oldu.

Kırmızı Ejderhalar maça İsmet Akpınar, Shannon Evans, Jamal Jones, Stefan Jankovic ve Vladimir Stimac; ev sahibi ekip ise Markell Johnson, James Blackmon, Şehmus Jazer, Furkan Haltalı ve Hakan Sayılı beşiyle başladı.

Bahçeşehir Koleji maça boyalı alandan, siyah-beyazlı ekip ise yay gerisinden etkili başladı ve ilk iki buçuk dakikalık bölüm 8 – 6 Beşiktaş Icrypex üstünlüğüyle geçildi. Çeyreğin orta bölümünde Şehmus Hazer’in etkili oyunuyla skordaki üstünlüğü ele geçiren ev sahibi takım, çeyreğin bitimine 4 dakika 40 saniye kala gelen televizyon molasına 15 – 8 önde girdi. Kırmızı Ejderhalar, moladan dönüşte faul çizgisinde sıkıntı yaşayan rakibi karşısında İsmet Akpınar’ın bulduğu isabetlerle öne geçse de son topta Berry’nin üç sayılık denemesini durduramadı ve maçın ilk dörtte birlik bölümünü 26 – 24 geride kapattı.

İki ekip de ikinci çeyreğe dengeli bir şekilde başlarken, ilk üç dakikalık bölüm 31 – 29’la geçildi. Devrenin sonuna 4 dakika 56 saniye kala gelen televizyon molasına Beşiktaş Icypex’in 37 – 34 üstünlüğüyle girildi. İlk yarının bitimine 2 dakika 32 saniye kala skor 42 – 41’ken Beşiktaş Icrypex Başantrenörü Ahmet Kandemir teknik faul aldı ve siyah-beyazlıların molası geldi. Devrenin son bölümünü iyi değerlendiren Bahçeşehir Koleji, soyunma odasına 46- 48 önde girdi.

Devre arasının ardından iki takım da ikinci yarıya skor anlamında kısır başlarken, ilk üç dakikalık bölüm Bahçeşehir Koleji’nin 52 – 48 üstünlüğüyle geçildi. Çeyreğin orta bölümünde Erkan ve Stimac’ın basketleriyle skordaki üstünlüğünü pekiştiren Kırmızı Ejderhalar, çeyreğin sonuna 4 dakika 30 saniye kala gelen televizyon molasına 59 – 50 önde girdi. Ev sahibi ekip çeyreğin son bölümünde farkı eritse de, maçın son dörtte birlik bölümüne 63 – 60 Bahçeşehir Koleji üstünlüğüyle girildi.

Son çeyreğe takımlar, savunma sertliklerini artırarak başladı ve ilk üç dakikalık bölüm Bahçeşehir Koleji’nin 65 – 61 üstünlüğüyle geçildi. Çeyreğin orta bölümü, iki takımın karşılıklı basketlerine sahne olurken maçın son dört buçuk dakikasına Beşiktaş Icrypex’in 70 – 69 liderliğiyle girildi. Blackmon’ın basketiyle skor 72 – 69’a gelince maçın son dört dakikasına girilirken Bahçeşehir Koleji molası geldi. Maçın son bölümünde skor avantajını koruyan siyah-beyazlılar sahadan 83 – 77 galip ayrıldı.

Bahçeşehir Koleji adına maçın en skorer isimleri; 20 sayıyla İsmet Akpınar, 18 sayıyla Vladimir Stimac ve 10 sayıyla Erkan Yılmaz oldu.

Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Erhan Ernak, maçın ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ‘’ Güzel bir maç oldu. İyi mücadele ettik. Maç sonunda az hata yapan takım kazandı. Her iki takım da yaşadığı sakatlıklar ve hastalıklardan ötürü istediği maç düzeninde oynayamadı. Erick’in aramızda olmaması da bizi etkiledi. Hızla toparlanıp pazar günü oynayacağımız Empera Halı Gaziantep Basketbol maçına odaklanacağız.’’

Kırmızı Ejderhalar, ING Basketbol Süper Ligi’nin 29. Haftasında 18 Nisan Pazar günü saat 13.00’te Empera Halı Gaziantep Basketbol’la deplasmanda karşılaşacak.