Bahçeşehir Koleji, ING Basketbol Süper Ligi’nde sezonun ilk deplasman maçında Pınar Karşıyaka’ya konuk oldu. İlk yarıda yirmi sayıyla geri düşen Bahçeşehir Koleji, ikinci yarıda harika bir eforla maça ortak olsa da, son bölümde Pınar Karşıyaka’nın bulduğu sayılara engel olamadı ve sahadan 90-81 mağlup ayrıldı.

Kırmızı Ejderhalar maça Langston Hall, Jamar Smith, Jamal Jones, Ben Bentil ve Oğuz Savaş; ev sahibi ekip ise Tony Taylor, Yunus Emre Sonsırma, Bonzie Colson, Amath M’Baye ve Semih Erden beşiyle başladı.

Pınar Karşıyaka maça Bonzie Colson’ın dış atışlarıyla etkili başlarken skorda 11-2 öne geçti ve ilk çeyreğin bitimine 7 dakika 22 saniye kala Bahçeşehir Koleji’ni mola almaya zorladı. Molanın ardından Colson’ın oyunu yönlendiriciliğiyle skordaki üstünlüğünü sürdüren ev sahibi takım, ilk çeyreğin son 3 dakikasına 19-6 önde girdi. Çeyreğin son bölümünde de skor üstünlüğünü koruyan Pınar Karşıyaka, maçın ilk dörtte birlik bölümünü 28-15 önde kapattı.

Bahçeşehir Koleji ikinci çeyreğe de iyi başlayan Pınar Karşıyaka karşısında savunmada çare üretemedi ve devrenin bitimine 6 dakika 44 saniye kala skorda 36-20 geri düştü. İlk yarının kalan bölümünde farkı 20’ye kadar çıkaran ev sahibi ekip, soyunma odasına giderken 51-31 üstündü.

İki ekip de ikinci yarıya hücumda kısır başlarken, ilk beş dakikalık bölüm Pınar Karşıyaka’nın 57-41’lik üstünlüğüyle geçildi. Çeyreğin kalan bölümünde farkı bir ara 11’e kadar indiren Bahçeşehir Koleji, maçın son dörtte birlik bölümüne 70-57 geride girdi.



Kırmızı Ejderhalar son çeyreğe 5-0’lık bir seriyle girdi ve maçın son sekiz dakikasında skoru 70-62’ye getirdi. İki takımın da skor üretmekte zorlandığı bölümün ardından maçın bitimine 6 dakika 40 saniye kala Pınar Karşıyaka molası geldi. Molanın ardından hücum ribaundları ve çizgiden bulduğu sayılarla skor bulmaya çalışan İzmir temsilcisi, maçın son beş dakikasına 75-66 önde girdi. Maçın bitimine 3 dakika 34 saniye kala Berkay Candan’ın bulduğu üç sayılık isabetle skor 76-73’e gelince Pınar Karşıyaka molaya başvurdu. Bahçeşehir Koleji maçın son bölümünde farkı bir ara 1’e kadar indirse de son bölümde ev sahibi ekibin sayılarına engel olamadı ve sahadan 90-81’lik skorla mağlup ayrıldı.
Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Erhan Ernak, mücadelenin ardından şu ifadelerde bulundu: ‘’Maçın başında doğru enerjiyi sahaya yansıtamadık. Maç için kendimize koyduğumuz kuralları, hedefleri yerine getiremedik ve bir fark oluştu. İkinci yarıda toparlandık ama geriden geldiğimiz için fazla enerji tükettik. Maçı tekrar izleyip gerekli dersleri çıkartacağız. Oyuncularımı çabalarından, rakibimizi de galibiyetlerinden ötürü tebrik ediyorum.’’

Kırmızı Ejderhalar, ING Basketbol Süper Ligi’nin üçüncü haftasında 9 Ekim Cumartesi günü Fenerbahçe BEKO ile karşılaşacak.