Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele eden Botaş Spor Kulübü, Çankaya Üniversitesi Spor Kulübü, Nesibe Aydın Gençlik ve Spor Kulübü ve OGM Ormanspor Kulübü’nün katılacağı turnuva Ankara DSİ Spor Kulübü Etlik Spor Salonu’nda gerçekleşecek.

TÜBAD’ın bu yıl BOTAŞ Spor Kulübü ile ortaklaşa gerçekleştireceği turnuva ile ilgili Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Yılmaz’ın görüşleri şöyle:

Bandırma ve İstanbul’dan sonra şimdi de Ankara’da bir organizasyon yapmanın heyecanı içindeyiz.
TÜBAD olarak Euroleague, Süper Lig ve Basketbol Gençler Ligi gibi birçok seviyede turnuvalar düzenledik. Bu yıl da Kadınlar Süper Ligi takımlarımızın yer aldığı bir turnuvaya başkentte start veriyoruz.
Yıllarca Banvit Spor Kulübü ile Bandırma’da yaptığımız turnuvaların bir benzerini şimdi de BOTAŞ Spor Kulübü’yle Ankara’da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
Ayrıca, Kadın Basketbolunun önemli temsilcilerinden üç Ankara takımımız Çankaya Üniversitesi Spor Kulübü, Nesibe Aydın Gençlik Ve Spor Kulübü ve OGM Ormanspor Kulübü’nün bu turnuvaya göstermiş oldukları destek ve hassasiyetlerini TÜBAD Yönetim Kurulu olarak çok değerli buluyoruz.
Ankaralı basketbol severleri Kadın Basketbolunun güçlü takımlarını bir araya getiren 18. BOTAŞ & TÜBAD KUPASI’nı seyretmeye davet ediyoruz.
Bu vesile ile TÜBAD Yönetim Kurulu olarak hem turnuvaya katılacak takımlarımıza hem de başlayan ve başlayacak olan liglerdeki tüm takımlarımıza öncelikle sağlıklı bir sezon geçirmelerini temenni ediyor ve kalpten başarılar diliyoruz.

Turnuvayla ilgili olarak;

BOTAŞ Spor Kulübü Genel Menajeri Gürkan Can “18.sini düzenleyeceğimiz BOTAŞ Cup organizasyonunu bu sene TÜBAD gibi Basketbolumuzun güzide bir kurumunun işbirliği ile 18. BOTAŞ TÜBAD CUP olarak düzenleyeceğiz. Kırk yıla yakın bir tecrübe ile Kadın Basketboluna hizmet eden spor kulübümüz misyonuna uygun olarak bu sene de Türk Kadın Basketbolunun daha da gelişmesi için çaba göstermektedir. TÜBAD kurumunun Kadın
Basketboluna verdiği destek ve önem bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Turnuvaya katılan tüm takımlarımıza başarılar diler, sakatlıksız bir sezon dileriz.”

Çankaya Spor Kulübü Genel Sekreteri Haluk Bilgin2021-2022 sezonuna Ağustos ortası yerli oyuncularla yaptığımız antrenmanlarla başladık, yabancı oyuncularımız da eylül ayının ilk haftası aramıza katıldı. Sakatlıklar ve özellikle yabancı oyuncularımızda yaşanan ailevi sağlık problemleri yüzünden henüz tam kadro antrenman yapamadık. Şu an Gelişim takımından A takıma çıkardığımız oyuncularla antrenmanlara devam ediyoruz. Hazırlık dönemi tam arzu ettiğimiz şekilde başlamasa da takımımıza olan inancımız yüksek. Turnuvaya katılan tüm takımlara sakatlıksız, başarılı bir sezon dileriz.”

Nesibe Aydın Okulları Gençlik ve Spor Kulübü Basketbol Şube Sorumlusu Ali Kavaklıoğlu “Öncelikle kadın basketbolunun da başkenti haline gelen Ankara'da turnuvaya destek verip organize eden TÜBAD ve Botaşspor Kulübü’ne teşekkür ediyorum. Turnuvanın sakatlıklardan uzak olmasını temenni ediyorum. Bu sezon ülkemizi Avrupa kupasında da temsil edecek olan kulübümüz, resmi maçlar öncesi son hazırlıklarını Botaş Cup'ta yapacak. Basketbolumuzu ve takım kimyamızı en iyi hale getirerek lige en hazır şekilde girmek istiyoruz. Seyir zevki olarak çok keyifli maçlar olacağını düşündüğüm turnuvaya katılacak tüm takımlara da başarılar diliyorum.”

OGM Omanspor Kulübü Basketbol Şube Sorumlusu Akın AlemdarGerek ülkemizi gerekse şehrimizi temsil eden bir kulüp olarak her zaman kadın basketboluna hizmet eden bir yapı ile ligde yıllardır mücadele ediyoruz. Amacımız kadın basketbolunu hep daha yukarılara taşımaktır. 2021-2022 sezonu için de tüm takımlarımıza başarılar diler; sakatlıksız, güzel ve keyif verici basketbol oyununun olacağı bir sezon olmasını temenni ederiz.”

Turnuva Programı

6 Ekim Çarşamba
13:00 Basın Toplantısı
14:00 BOTAŞ – ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ
17:00 OGM ORMANSPOR – NESİBE AYDIN

7 Ekim Perşembe
14:00 BOTAŞ – OGM ORMANSPOR
17:00 NESİBE AYDIN – ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ

8 Ekim Cuma
Dinlenme

9 Ekim Cumartesi
09:30 – 15:00 BÖLGESEL SEMİNER
16:00 ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ – OGM ORMANSPOR
19:00 BOTAŞ – NESİBE AYDIN
ÖDÜL TÖRENİ