Bahçeşehir Koleji, ING Basketbol Süper Ligi’nin üçüncü haftasında Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda Fenerbahçe BEKO’yla karşılaştı. Başından sonuna kadar büyük bir çekişmeye sahne olan mücadeleden sarı-lacivertli ekip, Jan Vesely’nin 7 saniye kala attığı basketle 79-78 galip ayrıldı.

Kırmızı Ejderhalar mücadeleye Langston Hall, Jamar Smith, Erkan Yılmaz, Ben Bentil, Oğuz Savaş; ev sahibi ekip ise Şehmus Hazer, Nando De Colo, Dyshawn Pierre, Danilo Barthel ve Jan Vesely beşiyle başladı.

Maça Bahçeşehir Koleji Jamar Smith, Fenerbahçe BEKO ise Şehmus Hazer’in hücumdaki etkili oyunuyla başladı ve ilk üç dakikalık bölüm 9-9’luk eşitlikle geçildi. Çeyreğin orta bölümünde iki takım da hücum kanadında iyi bir performans gösterdi ve çeyreğin bitimine 4 dakika 19 saniye kala gelen televizyon molasına 15-13 Bahçeşehir Koleji üstünlüğüyle girildi. Moladan Muhammed Baygül ve Kartal Özmızrak’la iyi dönen Bahçeşehir Koleji, maçın ilk dörtte birlik bölümünü 24-19 önde geçti.

Fenerbahçe BEKO ikinci çeyreğe 8-0’lık bir seriyle başladı ve devrenin bitimine 6 dakika 33 saniye kala skorda 29-24 öne geçince Bahçeşehir Koleji molası geldi. Molanın ardından Fenerbahçe BEKO skor üretmede güçlük çekti ve devrenin sonuna 3 dakika kala skor 30-31 oldu. Devrenin son bölümünde iki takım da dengeli bir görüntü verdi ve soyunma odalarına sarı-lacivertlilerin 38-36 üstünlüğüyle gidildi.
İkinci yarıya iki ekip de skor üretiminde sıkıntılı başlarken, ilk üç buçuk dakikalık bölüm 41-41 geçildi. Çeyreğin sonuna 4 dakika 10 saniye kala gelen televizyon molasına 46-43 Fenerbahçe BEKO üstünlüğüyle girildi. Sarı-lacivertli ekip moladan De Colo ve Barthel’in üçer sayılık oyunlarıyla dönüp skoru 52-43’e getirince, çeyreğin sonuna 3 dakika 6 saniye kala Bahçeşehir Koleji molası geldi. Moladan iyi dönen taraf bu kez Bahçeşehir Koleji oldu ve Berkay Candan ve Bentil’in sayılarıyla fark 4’e inince Fenerbahçe BEKO, çeyreğin sonuna 2 dakika 27 saniye kala molaya başvurdu (48-52). Jamar Smith’in son soniye basketiyle skor 54-58’e geldi ve maçın son dörtte birlik bölümüne bu skorla girildi.

Kırmızı Ejderhalar son çeyreğe 5-0’lık seriyle başladı ve maçın bitimine 8 dakika 42 saniye kala skorda 59-58 öne geçti. İki ekip de dengeli bir hücum-savunma performansı gösterirken, maçın son 5 dakika 14 saniyelik bölümüne 68-68 eşitlikle girildi. Büyük bir mücadeleye sahne olan maçın son bölümünde, Jan Vesely’nin tipiyle öne geçen Fenerbahçe BEKO, mücadeleden 79-78 galip ayrıldı. Bahçeşehir Koleji, bu sonuçla birlikte ligdeki ikinci mağlubiyetini aldı.

Başantrenör Erhan Ernak, mücadelenin ardından şu ifadelerde bulundu: ‘’Maalesef eksik kadroyla mücadele etmek zorunda kaldık ancak buna rağmen son topa kadar oyunun içinde kaldık. Oyuncularımızın çok iyi mücadele verdiğini düşünüyorum. Tabii ki Fenerbahçe BEKO çok üst seviye bir takım ve onlara karşı böyle oynamak bizim için oldukça önemliydi. Oyuncularıma ve bugün bizi salonda destekleyen tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyorum.’’

Kırmızı Ejderhalar, ING Basketbol Süper Ligi’nin dördüncü haftasında 16 Ekim Cumartesi günü Galatasaray NEF’e konuk olacak.