Bahçeşehir Koleji, ING Basketbol Süper Ligi’nin 14. Haftasında Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda Semt77 Yalovaspor’u ağırladı. Başından sonuna kadar üstün götürdüğü mücadeleden 102-79’luk zaferle ayrılan Kırmızı Ejderhalar, bu sezon ligdeki sekizinci galibiyeti hanesine yazdırmış oldu.

Bahçeşehir Koleji mücadeleye Langston Hall, Jamar Smith, Jamal Jones, Sam Dekker ve Oğuz Savaş; konuk ekip Semt77 Yalovaspor ise Luka Rupnik, Oğulcan Baykan, Mert Celep, İlkan Karaman ve Marcus Lee beşiyle başladı.

Kırmızı Ejderhalar maça Dekker ve Smith’in yay gerisinden bulduğu isabetlerle başladı ve ilk üç dakikayı 6-2 önde geçti. Çeyreğin orta bölümünde oyun üstünlüğünü ele geçiren Bahçeşehir Koleji, periyodun bitimine 4 dakika 37 saniye kala gelen televizyon molasına 11-2 önde girdi. Konuk ekip moladan İlkan ve Rupnik’in üçlükleriyle dönerek farkı 3’e indirdi. Çeyreğin son bölümünde iki ekip de uzun oyuncularıyla skor üretimine devam ederken, maçın ilk dörtte birlik bölümü 21-18 önde geçti.

Bahçeşehir Koleji ikinci çeyreğe hücumda oldukça akışkan başladı ve ilk iki dakika 40 saniyede 10 sayı üretince rakibi mola almaya zorladı (31-24). Semt77 Yalovaspor, molanın ardından Lee’nin smaçlarıyla skorda kalsa da Smith’in üç sayılık isabetiyle fark, devrenin sonuna dört buçuk dakika kala yeniden çift hanelere dayandı (39-30). Devrenin kalan bölümünde iki ekip de dengeli bir görüntü çizdi ve soyunma odasına 49-38’lik skorla gidildi.

İkinci yarıya da iyi başlayan taraf Bahçeşehir Koleji oldu ve skor 59-42’ye gelince konuk ekip, çeyreğin bitimine 7 dakika 22 saniye kala molaya başvurdu. Molanın ardından açık sahada bulduğu isabetlerle farkı yirmiye dayayan Kırmızı Ejderhalar, rakibini çeyreğin bitimine 5 dakika 47 saniye kala bir kez daha mola almaya itti (67-48). Çeyreğin kalan bölümünde farkı iyice açan Bahçeşehir Koleji, maçın son dörtte birlik bölümüne 26 sayılık skor avantajıyla girdi (86-58).

İki ekip de son çeyreğe rahat hücum ederek başlarken ilk beş dakikalık bölüm 96-70’le geçildi. Maçın son bölümünde de skor farkını korumayı başaran Kırmızı Ejderhalar, sahadan 102-79’luk zaferle ayrıldı ve bu sezon ligdeki sekizinci galibiyetini elde etti.

Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Erhan Ernak, mücadelenin ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ‘’Galibiyetten ötürü oyuncularımı tebrik ediyorum. Bugün, sakatlıktan dönen oyuncularımıza süre verme imkanı da bulduk. Bugün bizi desteklemek için İzmir’den gelen Bahçeşehirli voleybolcu kardeşlerimiz, üniversite spor kulübümüz var. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Bahçeşehir Koleji ailesinin her geçen gün büyümesi, bizleri galibiyet kadar sevindiriyor.’’