Lenovo Tenerife deplasmanında kazandıkları tecrübeyi Basketbol Şampiyonlar Ligi çeyrek final serisinde ikinci maçta kullanmak istediklerini belirten TOFAŞ Basketbol Takımı Başantrenörü Ahmet Çakı, “Evimizdeki maçı kazanıp, buraya üçüncü maç için tekrardan gelmek istiyoruz” dedi.

Basketbol Şampiyonlar Ligi çeyrek final serisi ilk maçında Lenovo Tenerife deplasmanında 18 sayı geriden geldiği maçı 78-77 kaybederek seride 1-0 geriye düşen TOFAŞ’ta Başantrenör Ahmet Çakı ve oyunculardan Eigirdas Zukauskas karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Sahalarında oynayacakları serinin ikinci maçını kazanarak şanslarını son maça taşımak istediklerini belirten Çakı, “Tenerife çok iyi bir takım. Burada çok güzel bir atmosferleri var. Biz de hazırlığımızı buna göre yaptık. Maalesef ilk çeyrekte Sasu Salin’i durduramadık. Bu sebeple bu çeyreği 31-17 geride bitirdik. Fakat ikinci çeyrekte rakibimize 16 sayı, üçüncü çeyrekte 19 sayı ve dördüncü çeyrekte 12 sayı izni verdik. Bizim için olumlu bir veri. Ribauntları maç sonu iyi kontrol ettik. İkinci yarıda beraber yürümenin yolunu bulduk. Maç sonu sadece bir sayı gerideydik. Bu bir seri, şimdi kendi evimizde bir maç daha var. Buradan kazandığımız tecrübeyi ikinci maçta kullanacağız ve evimizde kazanıp, buraya üçüncü maç için tekrardan gelmek istiyoruz” dedi.

ZUKAUSKAS: “GERİ DÖNMEK İÇİN ÇOK ENERJİ HARCADIK”

Tenerife deplasmanında 14 sayı-5 ribaund ile oynayan Eigirdas Zukauskas ise, “Zor bir maçtı. Karşılaşmaya yavaş bir başlangıç yaptık ve Tenerife’nin oyunu hissetmesine izin verdik. Geri gelmek için çok enerji harcadık. Bunu başarsak bile Tenerife kazanmayı bildi, onları tebrik ediyorum.”