TOFAŞ Basketbol Takımı, ligin 29. haftasında deplasmanda Galatasaray NEF’e karşı maçın büyük bir bölümünü önde götürse de rakibine uzatmada 90-89 mağlup oldu.

ING Basketbol Süper Ligi 29. haftasında TOFAŞ, Galatasaray NEF’e konuk oldu. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye Tyler Ennis, Pako Cruz, Elgin Cook, Emre Tanışan, Muhsin Yaşar beşiyle başlayan Bursa temsilcisi, ilk basketlerini Emre Tanışan ile bularak 0-5 öne geçti. Pako Cruz’un sayılarıyla 5. dakikada televizyon molasına 8-9 önde giren Bursa temsilcisi, mola dönüşü rakibin sayılarına Jeremy Simmons ve Tyler Ennis ile karşılık vererek skoru 13-17 yapınca bu kez Galatasaray’ın molası geldi.  Mola dönüşü bir üçlük de Yiğit Arslan ile bulan konuk ekip, Elgin Cook ve Kasey Shepherd’ın sayılarıyla farkı çift hanelere çıkararak ilk çeyreği 13-24 önde kapattı.

İkinci periyodun başında Galatasaray NEF sayıları karşısında Muhsin Yaşar’ın elinden skor bularak farkı korumayı başaran TOFAŞ Basketbol Takımı, Berk Uğurlu’nun orta mesafeli basketi sonrası Elgin Cook’un üçlüğüyle durumu 28-37’ye getirdi. Çeyrek sonunda da Yiğit Arslan’ın elinden üçlük bulan Mavi Yeşilli takım, soyunma odasına 32-40 üstünlükle girdi.

Üçüncü periyoda 5-0’lık seri ile başlayan ev sahibi takım 21. dakikada farkı 3’e (37-40) indirirken, Tyler Ennis’in üçlüğü sonrası üçlüğü sonrası Pako Cruz ve Elgin Cook’un serbest atış çizgisinden ürettiği sayılar 24. dakikada farkı yeniden çift henelere çıkardı: 39-49. Rakibin 5-0’lık serisine Tyler Ennis, Jeremy Simmons ve Elgin Cook’un sayılarıyla 6-0’lık seri bularak karşılık veren TOFAŞ, Yiğit Arslan’ın üç sayılık basketiyle 27.20’de farkı 14’e yükseltti: 44-58. Bu bölümden sonra ev sahibi takım, üst üste bulduğu sayılarla 29. dakikada farkı 6 sayıya (52-58) indirirken, son çeyreğe Tyler Ennis’in basketi sonrası TOFAŞ 52-60 önde girdi.

Galatasaray NEF takımı dördüncü periyoda 5-0’lık seri ile başlayıp farkı 3’e (57-60) çekince Koç Ahmet Çakı’nın molası geldi. Mola dönüşü Jeremy Simmons ve Emre Tanışan ile sayılar bulan TOFAŞ Basketbol Takımı, Elgin Cook’un kaydettiği sayılarla bitime 2.18 kala farkı 9’a çıkardı: 64-73. Son dakikaya 70-75 önde giren TOFAŞ, faul atışlarıyla üstünlüğünü korumaya çalışsa da son hücumda Melo Trimble kaydettiği üç sayılık basketle maçı 78-78 uzatmaya götürdü.

Uzatma periyoduna 7-0 ile başlayan Galatasaray NEF, 85-78 öne geçerken, bu seriye Tyler Ennis’in serbest atış sayılarıyla son veren TOFAŞ, Elgin Cook’un basketleri sonrası Kasey Shepherd’ın turnikesiyle bitime 1.22 kala skoru 87-87 eşitledi. Shepherd’ın serbest atışları Bursa ekibini bir kez daha öne (87-89) geçirirken, Blackshear’ın top kaybı sonrası farkı artırma şansını değerlendiremeyen TOFAŞ, kalan bölümde rakibin sayıları karşısında skor üretemeyince parkeden 90-89 mağlup ayrıldı.

Galatasaray NEF deplasmanında TOFAŞ’ta Elgin Cook 19 sayı; Tyler Ennis 16 sayı; Muhsin Yaşar 10 sayıyla oynarken, hafif sakatlığı bulunan Eigirdas Zukauskas ile Tomislav Zubcic yabancı kontrenjanı nedeniyle bu maçta kadroda yer almadı.

TOFAŞ Basketbol Takımı, ligin son haftasında deplasmanda HDI Sigorta Afyon Belediyesi ile karşı karşıya gelecek. Son hafta maçlarının tarih ve saatleri Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından daha sonra açıklanacak.