Hafta içinde oynadığı final müsabakasından galip ayrılarak FIBA Europe Cup’ta şampiyonluğa ulaşan Bahçeşehir Koleji, ING Basketbol Süper Ligi’nin 29. Hafta erteleme maçında Semt77 Yalovaspor’a konuk oldu. Bir ara 13 sayı kadar geriye düştüğü maçı 77-84’lük skorla kazanan Kırmızı Ejderhalar, tarihinde ilk kez ING Basketbol Süper Ligi play-off’larına katılmaya hak kazandı.

Bahçeşehir Koleji mücadeleye Langston Hall, Jamar Smith, Jamal Jones, Berkay Candan ve Oğuz Savaş; ev sahibi ise Luka Rupnik, Roberto Gallinat, Kerem Gülmez, İlkan Karaman ve Marcus Lee beşiyle başladı.

Kırmızı Ejderhalar mücadeleye 6-0’lık bir seriyle başlasa da Semt77 Yalovaspor müdafaa sertliğini artırıp 7-0’la karşılık verdi ve ilk dört dakikalık bölüm 7-6 ile geçildi. Gallinat önderliğinde özellikle açık sahada etkili olan Semt77 Yalovaspor skoru 11-8’e getirince Bahçeşehir Koleji, ilk çeyreğin bitimine 4 dakika 13 saniye kala molaya başvurdu. Bu, aynı zamanda ilk televizyon molasıydı. Kırmızı Ejderhalar moladan 5-0’lık bir seriyle dönse de ev sahibi ekip Gallinat’ın üçlüğüyle yeniden öne geçti ve periyodun son iki dakikasına 14-13 Semt77 Yalovaspor liderliğinde girildi. Çeyreğin son bölümünde savunmada istediklerini sahaya yansıtmayı başaran taraf ev sahibi oldu ve maçın ilk dörtte birlik bölümü 18-14’lük skorla geçildi.

İkinci çeyreğin başında çoğunlukla Black üzerinden hücum eden Bahçeşehir Koleji, ilk üç dakikada skoru 22’de eşitledi. Kırmızı Ejderhalar, Kaptan Oğuz’un üst üste isabetleriyle tabelada 26-22 öne geçince ev sahibi ekip, devrenin sonuna 6 dakika 14 saniye kala molaya başvurdu. Semt77 Yalovaspor, molanın ardından oyunu eşitleyip İlkan’ın üst üste iki smacıyla skorda 31-30 öne geçince molayı alan taraf bu kez de, ilk yarının bitimine 4 dakika kala Bahçeşehir Koleji oldu. Takımlar soyunma odasına 38-37 Semt77 Yalovaspor üstünlüğüyle girdi.

Ev sahibi ekip ikinci yarıya 8-0’lık bir seriyle başlayıp skoru 46-37’ye getirince Bahçeşehir Koleji, çeyreğin sonuna 8 dakika 16 saniye kala mola aldı. Molanın ardından oyun dengeye geldi ancak çeyreğin bitimine 5 dakika 30 saniye kala çıkan gerginlik sebebiyle oyun bir süre devam edemedi. Aradan iyi dönen taraf Bahçeşehir Koleji oldu ve periyodun son üç buçuk dakikasına 53-50 önde girdi. Çeyreğin son bölümünde Kartal ve Smith’le dış atışlarda etkili olan Kırmızı Ejderhalar, maçın son dörtte birlik bölümüne 65-55 önde girdi.

Son çeyreğin başında iki takım da görece kolay hücum ederken, Brown’ın üçlüğüyle fark yeniden 10’a gelince Bahçeşehir Koleji, maçın bitimine 7 dakika 47 saniye kala mola aldı (62-72). Çeyreğin orta bölümünde fark 6 ila 10 arasında seyrederken son iki dakikaya 81-72 Bahçeşehir Koleji üstünlüğünde girildi. Maçın son bölümünde elindeki skor avantajını korumayı başaran Kırmızı Ejderhalar, parkeden 84-77 galip ayrıldı ve play-off biletini cebine koydu.

Maçın ardından Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Erhan Ernak şu açıklamalarda bulundu: ‘’Hem Yalova’nın hem de bizim ligdeki sıralamamız için oldukça önem arz eden bir karşılaşmaydı. Yalova maça belli ki çok iyi hazırlanmış. Sonunda kazanan biz olduk. Mücadelelerinden ötürü kendilerini tebrik etmek istiyorum. Bu sonuçla kulüp tarihimizde ilk kez play-off oynamaya hak kazandık fakat işimiz bitmedi. Haftaya evimizde Merkezefendi’yi de mağlup edip play-off’a mümkün olan en iyi yerden girmek istiyoruz.’’