TOFAŞ Basketbol Takımı, ligin 30. hafta mücadelesinde deplasmanda HDI Sigorta Afyon Belediyespor’u 57-115’lik skorla mağlup etti.

ING Basketbol Süper Ligi 30. haftasında TOFAŞ, HDI Sigorta Afyon Belediyespor’a konuk oldu. Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye Berk Uğurlu, Tyler Ennis, Berke Büyüktuncel, Tomislav Zubcic, Jeremy Simmons beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, ilk basketini Berk ile buldu. Berke Büyüktuncel, Jeremy Simmons, Tomislav Zubcic ve Tyler Ennis’in skor katkısıyla 5. dakikaya 8-22 önde giren Bursa ekibi, Berk Uğurlu ve Tyler Ennis’in üçlükleriyle televizyon molasına 8-28 üstünlükle girdi. Mola dönüşü Muhsin Yaşar, Kasey Shepherd ve Berke Büyüktuncel ile skor üretmeye devam eden konuk ekip, ilk çeyreği 10-36 önde kapattı.

İkinci periyodun başında da Muhsin Yaşar ve Emre Tanışan ile sayılar bulan TOFAŞ Basketbol Takımı, 12.30’da farkı 30 sayıya (13-43) çıkardı. Yiğit Arslan’ın üçlüğü sonrası Bora Satır, Emre Tanışan, Berk Uğurlu’nun elinden sayılar bulmaya devam eden Mavi Yeşilli takım, Yiğit Arslan, Berke Büyüktuncel ve Bora Satır’ın üçlükleriyle farkı artırırken, Bora Satır ve Jeremy Simmons’ın sayılarıyla soyunma odasına 25-67 üstün girdi.

Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü çeyreğin başında Tomsilav Zubcic ile sayılar bulan TOFAŞ, Muhsin Yaşar ve Tyler Ennis’in basketleriyle 24. dakikada durumu 33-78’e getirdi. Muhsin Yaşar ve Tomsilav Zubicic’in sayıları sonrası Yiğit Arslan ve Berk Uğurlu’nun üçlükleri 28. dakikada farkı 46’ya (44-90) çıkarırken, son çeyreğe 46-95’lik skorla girildi.

Dördüncü çeyrekte de Emre Tanışan, Berke Büyüktuncel ve Bora Satır ile skor bulmaya devam eden TOFAŞ Basketbol Takımı, parkeden 57-115 galip ayrıldı.

Afyon Belediyespor deplasmanında TOFAŞ’ta Bora Satır 18 sayı-9 asist-6 ribaund ile takımın en skorer ismi olurken; Emre Tanışan ve Muhsin Yaşar 15’er sayı kaydetti.

TOFAŞ Basketbol Takımı, bu sonuçla 2021-2022 sezonunda ING Basketbol Süper Ligi’ni 16 galibiyet-14 mağlubiyetle 9. sırada tamamladı.