Kulüp tarihinde ilk kez ING Basketbol Süper Ligi play-off’larına katılan Bahçeşehir Koleji, çeyrek final ilk maçında Galatasaray Nef’e konuk oldu. Büyük bölümü başa baş mücadeleye sahne olan maçtan 91-76 mağlubiyetle ayrılan Kırmızı Ejderhaler, çeyrek final serisinde 1-0 geri düştü.



Bahçeşehir Koleji maça Langston Hall, Jamar Smith, Muhammed Baygül, Berkay Candan ve Tarik Black; ev sahibi Galatasaray Nef ise Dee Bost, Isaiah Canaan, Göksenin Köksal, Kerry Blackshear ve Maurice Ndour beşiyle başladı.

Maçın başında iki ekip de mini serilerle skor buldu ve ilk üç dakikalık bölüm 8-7 Galatasaray Nef üstünlüğüyle geçildi. Çeyreğin sonuna 4 dakika 48 saniye kala gelen televizyon molasına ev sahibi ekibin 15-10 liderliğinde girildi. Sarı-kırmızılılar moladan 7-3’lük bir seriyle dönünce Bahçeşehir Koleji, ilk çeyreğin bitimine 2 dakika 31 saniye kala molaya başvurdu (22-13). Periyodun kalan kısmında farkı çift hanelere çıkaran Galatasaray Nef, maçın ilk dörtte birlik bölümünü 30-19 önde geçti.

Bahçeşehir Koleji ikinci çeyreğe Jones ve Erkan’dan üst üste 6 sayı bularak başlayıp skoru 30-25’e getirince molayı alan taraf bu kez, devrenin bitimine 9 dakika 13 saniye kala ev sahibi taraf oldu. Çeyreğin orta bölümünde iki takım da skor üretmekte güçlük çekerken, ilk yarının son beş dakikasına 36-32 Galatasaray Nef üstünlüğünde girildi. Bahçeşehir Koleji skoru, Solomon ve Black’in üst üste basket faulleriyle devrenin bitimine 3 dakika 22 saniye kala 37’de eşitleyince Galatasaray Nef bir mola daha aldı. İlk yarının son bölümünde daha az hata yapan taraf ev sahibi oldu ve soyunma odasına 47-43’le gidildi.

Bahçeşehir Koleji ikinci yarının başında açık sahada bulduğu isabetlerle etkili olup skoru 53’te eşitledi ve periyodun sonuna 6 dakika 54 saniye kala Galatasaray Nef molası geldi. Gerginliğe sahne olan ve sahaya yabancı madde atılan çeyreğin son bölümünde Bost’la etkili olan ev sahibi takım, maçın son dörtte birlik bölümüne 63-59 önde girdi.

Son çeyreğe iki takım da yay gerisinden isabetler bularak başlarken Canaan’dan gelen üst üste 6 sayıyla fark 8’e çıkınca Bahçeşehir Koleji, maçın bitimine 7 dakika 31 saniye kala molaya başvurdu (73-65). Yaklaşık iki dakika skorsuz geçilirken maçın son 5 dakikasına 75-67’yle girildi. Perimetre savunmasında sıkıntı yaşamaya devam eden Bahçeşehir Koleji, maçın bitimine 2 dakika 38 saniye kala tabelada 83-69 geriye düşünce molaya başvurdu. Maçın son bölümünde durum değişmedi ve Bahçeşehir Koleji parkeden 91-76 yenik ayrıldı.

Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Erhan Ernak, maçın ardından şu açıklamalarda bulundu: ‘’Galatasaray Nef hücumda tavanı oldukça yüksek bir takım. Açıkçası bizim de hücumda iraz daha yüksek yüzdeyle oynamamız gerekiyordu. Kaçırdığımız atışlardan sonra rakibimize kolay sayı imkanı tanıdık. Kendi evimizde, taraftarımızın önünde kazanıp seriyi üçüncü maça uzatmak için elimizden geleni yapacağız.’’