İlk maçta rakibine mağlup olarak ING Basketbol Süper Ligi Play-Off Çeyrek Finalinde 1-0 geri düşen Bahçeşehir Koleji, serinin ikinci maçında Galatasaray Nef’i ağırladı. Büyük bölümünü geride götürdüğü mücadeleden 94-98 mağlubiyetle ayrılan Kırmızı Ejderhalar, ING Basketbol Süper Ligi’ne son sekizde veda etmiş oldu.

Bahçeşehir Koleji maça Langston Hall, Jamar Smith, Erkan Yılmaz, Jamal Jones ve Tarik Black; konuk takım ise Dee Bost, Isaiah Canaan, Göksenin Köksal, Kerry Blackshear ve David Kravish beşiyle başladı.
İki ekip de maça yay gerisinden yüksek yüzdeyle başlarken ilk üç dakikalık bölüm, Bahçeşehir Koleji’nin 10-9’luk üstünlüğüyle geçildi. Çeyreğin sonuna 4 dakika 50 saniye kala gelen televizyon molasına 15-14 Galatasaray Nef liderliğiyle girildi. Molanın ardından Canaan ve Kravish’le etkili dönen konuk takıma cevap Oğuz’la gelse de, maçın ilk dörtte birlik bölümünü Galatasaray Nef 25-21 önde geçti.

İkinci çeyreğe iki ekip de hücum ritminden uzak başlarken ilk üç dakikada skor 24-31’e geldi. Çeyreğin orta bölümü dengeli bir mücadeleye sahne olurken, devrenin sonuna 4 dakika 39 saniye kala gelen televizyon molasına 36-30 Galatasaray Nef üstünlüğüyle girildi. Molanın ardından Solomon’la etkili olan Bahçeşehir Koleji skoru ilk yarının bitimine 2 dakika 54 saniye kala 37-38’e getirince konuk takım molaya başvurdu. Devrenin son bölümünde konuk ekip, Kravish ve Trimble’la etkili olurken takımlar soyunma odasına 48-39 Galatasaray Nef üstünlüğüyle girildi.

İkinci yarının başında da Kravish üzerinden hücum eden sarı kırmızılılar, periyodun son altı buçuk dakikasına 64-48 önde girdi. Çeyreğin orta bölümünde iki ekip de savunma sertliğini artırdı ve skor, periyodun bitimine 4 dakika 25 saniye kala 52-66’ya gelince Galatasaray Nef molası geldi. Moladan daha iyi dönen taraf 10-0’lık seriyle Bahçeşehir Koleji oldu ve skor 62-66’ya gelince konuk takım bir mola daha aldı. Çeyreğin son bölümü; Jones ve Canaan’ın karşılıklı sayılarıyla geçilirken maçın son dörtte birlik bölümüne 74-68 Galatasaray Nef üstünlüğüyle girildi.

Son periyodun başında Muhammed Baygül ve Isaiah Canaan arasında kısa süreli bir gerginlik yaşanırken Galatasaray’ın Amerikalı oyuncusu oyundan ihraç edildi. Ardından Sadık’ın bulduğu üç sayı isabetiyle fark 9’a kadar çıkınca Bahçeşehir Koleji, maçın sonuna 7 dakika 4 saniye kala molaya başvurdu. Kırmızı Ejderhalar, maçın son bölümünde farkı eritmeye çalışsa da sahadan 94-98 mağlubiyetle ayrıldı ve ING Basketbol Süper Ligi’ne son sekizde veda etti.

Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Erhan Ernak, maçın ardından şu ifadelerde bulundu: ‘’Bu sezon, Avrupa başta olmak üzere bazı hedeflerimizi gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Play-off’u daha iyi bir yerde bitirmek istiyorduk ama olmadı. Bu tecrübeyi ilk kez yaşıyoruz, cebimize önemli bir deneyim koyduğumuzu düşünüyorum. Sezon boyunca bizleri destekleyen Bahçeşehir ailesine şükranlarımı sunuyorum. Umuyorum ki bu kulübü hep birlikte daha da güzel yerlere taşıyacağız.’’