Bir önceki sezon 5 sayı averajı ile Süper Lig'i kaçıran Çanakkale Boğazgücü ekibi, 2018-2019 Sezon başlamadan kısa bir süre maddi desteğini çeken sponsorları sebebiyle birçok oyuncusunu kaybetti. Bu yıl ligde kötü günler geçiren Boğazgücü bu hafta şanssızlığını Engelsiz Gaziantep takımı karşısında kırdı.



Maçın başında art arda basketlere engel olamayan Boğazgücü, 16-4 bir fark ile ilk molasını aldı. Mola ardından toparlanan Çanakkale ekibi, ilk periyota 19-10 geride girdi. Daha ikinci periyotta da zaman zaman hata olsa da skor farkını düşürmeye devam eden Boğazgücü devreye 27-29 geride girdi.

3. Periyotta da rakibine oranla üstün oyuna devam eden Boğazgücü, Davut'un son saniye 3’lüğü ile son periyota 41-39 önde girdi. Son periyotta kenardan gelen katkılar ile rakibinin öne geçmesine izin vermeyen Çanakkale temsilcisi ligteki 3. galibiyetini alarak düşme hattından uzaklaştı (60-51).



Maçta Boğazgücü sayılarını 23 sayı ile yıldızlaşan Davut, Mehmet Barış 18, Mithat 13, Orhan ve Onur 2şer sayı ile kaydetti. Maçı; Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan ALP, Spor Şube Müdürü Sedat BEKTAŞ, ASKF Başkanı Firuz ERDİL ve Bedensel Engelliler İl Temsilcisi Hürkan UĞUR’da takip etti. Maç sonunda sporcuları tebrik edip galibiyetlerin devamını dilediler.

Çanakkale temsilcisi, önümüzdeki hafta yine düşme hattını yakından ilgilendiren maçlardan birisi olan 68 Aksaray ile deplasmanda karşılaşacak. Önceki mücadelede Boğazgücü evinde 68 Aksaray ekibine 8 sayı ile mağlup olmuştu.