Türkiye Basketbol 2. ligi son haftasında Aydın deplasmanında Bursa temsilcisi Gemlik Basketbol Aydın Efe sporu 103-127 yenerek ligi galibiyet ile kapattı.
 
Aydın Atatürk spor salonunda oynanan müsabakanın ilk periyotunu Efe Spor 29-28 önde bitirdi. 2.Periyotta Bursa temsilcisi 39 sayı bularak devre arasına 10 sayı fark ile önde girmeyi başardı.

3. çeyreğe 57-67 önde giren Gemlik Basketbol oyundaki üstünlüğünü koruyunca periyotu 9 sayı fark ile kazanınca son çeyreğe 82-101 önde girdi. Müsabakanın son çeyreğinde Gemlik Basketbol kadrodaki tüm sporculardan sayı katkısı alarak son periyotu 21-26 kazanmasını bildi. Gemlik Basketbol Aydın deplasmanında 127 sayı üreterek Türkiye Basketbol 2. ligi A grubunda 1 müsabakada en çok sayı atma rekorunu kırdı.
 
Ligin son maçında Gemlik Basketbol adına Recep Solak 25 sayı,10 ribaunt, 3 top çalma – Müfitcan Alp 22 sayı,5 ribaunt, 6 asist – Adnan Hepgür 20 sayı, 4 ribaunt, 1 asist, Faik Can Nurkan, 2 sayı, 3 ribaunt ve 16 asist ile öne çıkan isimler oldu. Aydın Efe adına Ateş Özkaraduman 6 ribaunt, 4 asist ve 26 sayı ile müsabakanın en skoreri oldu.
 
Gemlik Basketbol aldığı 11 galibiyet 9 mağlubiyet ile 31 puan toplayarak ligi 6 tamamlama başarısı göstererek Playoff oynama hakkı kazandı.
 
Mütevazi bir bütçe ile Gemlik ismini playoff’da temsil edecek olmamız önemli bir başarı diyen Gemlik Basketbol Kulübü Başkanı Berkay Bulut Simdi hedefimiz playoff ‘larda alacağımız iyi sonuçlar ile Gemlik ismini daha iyi şekilde temsil edeceğiz. Gemlik için alınan bu başarıda emeği olan Teknik ekibi, Sporcuları ve bizi yalnız bırakmayan Gemlikli spor severlere teşekkür ederim.. ifadelerini kullandı.