Bahçeşehir Koleji, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin 3. haftasında Çekya temsilcisi ERA Nymburk’a konuk oldu. Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış ve elçilik çalışanlarının da yerinde takip ettiği mücadeleden 79-76 mağlubiyetle ayrılarak Avrupa’daki ikinci mağlubiyetini aldı.

Bahçeşehir Koleji maça Kartal Özmızrak, Muhammed Baygül, Jamar Smith, Vladimir Brodziansky ve Jerry Boutsiele; ev sahibi ekip ise Marek Klassen, Martin Kriz, Eric Lockett, Frantisek Rylich ve Nate Watson beşiyle başladı.

Kırmızı Ejderhalar maçın başında Muhammed ve Kartal ile etkili olurken ilk beş dakikayı 12-11 önde geçti. Bahçeşehir Koleji çeyreğin orta kısmında 8-0’lık bir seri yakalayarak skoru 20-12’ye getirince ev sahibi ekip, periyodun bitimine 2 dakika kala molaya başvurdu. Maçın ilk dörtte birlik bölümü Kırmızı Ejderhaların 25-13 önderliğinde geçildi.

İkinci çeyreğin başında Bahçeşehir Koleji farkı 15’e kadar çıkartsa da rakibin mini serisiyle fark 11’e inince devrenin bitimine 6 dakika 58 saniye kala molaya başvurdu (22-33). Çeyreğin orta bölümünde Boutsiele liderliğinde oyunun kontrolünü korumayı bilen Kırmızı Ejderhalar, ilk yarının son iki dakikasına 40-32 önde girdi. Devrenin son kısmında ERA Nymburk farkı bir ara 4’e kadar indirse de Bahçeşehir Koleji, soyunma odasına 44-36 önde girdi.

Kırmızı Ejderhalar ikinci yarıya 7-0’lık bir seriyle başlarken ilk üç dakikayı 51-38 önde geçti. Çeyreğin orta bölümünde iki ekip de skor üretmekte güçlük çekerken son üç dakikaya 55-46 Bahçeşehir Koleji üstünlüğünde girildi. Maçın son dörtte birlik bölümüne girilirken skor 59-52’ydi.

Ev sahibi ekip son çeyreğe 7-0’lık seriyle başlayıp skoru 59-59’a getirince maçın bitimine 8 dakika 8 saniye kala Bahçeşehir Koleji molası geldi. ERA Nymburk mücadelenin sonuna 4 dakika 54 saniye kala skoru 66-63’e getirince Kırmızı Ejderhalar bir kez daha molaya başvurdu. Maçın son bölümünde iki ekip de savunma sertliğini artırırken Bahçeşehir Koleji, parkeden 79-76 mağlup ayrılarak gruptaki ikinci yenilgisini aldı.

Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Erhan Ernak, mücadelenin ardından şu açıklamalarda bulundu: ‘’İkinci periyoda kadar sürdürdüğümüz enerjimizi kırk dakika boyunca kontrol edemedik. Bunu başarmak özellikle deplasman maçlarında zor oluyor. Defansif karakterimizden ödün verdiğimiz anda buldukları isabetli şutlarla öne geçmekte zorluk yaşamadılar. Nymburk organize ve iyi bir takım; fırsatını yakaladıkları anda öne geçmeyi başardılar.’’

Kırmızı Ejderhalar, gruptaki dördüncü maçında 29 Kasım’da ERA Nymburk’u Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda ağırlayacak.