Bahçeşehir Koleji mücadele ettiği FIBA Şampiyonlar Ligi D grubu 6. Maçında Bosna Hersekli ekip Igokea M:Tel ile karşılaştı. Bahçeşehir Koleji, Avrupa yolculuğu sıralamasını belirleyen bu önemli müsabakada, rakibini deplasmanda 80-65 yenerek grubunu ikincilikle bitirdi. Avrupa yolculuğuna Play in serisi ile devam edecek olan Bahçeşehir Koleji, C grubunu üçüncü bitiren Belçika takımı Filou Oostende BK ile eşleşti.



Bahçeşehir Koleji D grubunun son maçında Bosna Hersekli rakibi Igokea M:Tel ile karşılaştı. Ev sahibi takım maça, Kendrick Ray, Nikola Tanaskovic, Bryant Crawford, Marko Josilo, Stefan Djordjevic; misafir takım Bahçeşehir Koleji ise Kartal Özmızrak, Muhammed Baygül, Jamar Smith, James Gist, Jerry Boutsiele beşlisi ile başladı.

Maç, Bahçeşehir Koleji hücumu ile başladı ve maçın ilk sayısı Bahçeşehir Kolejinden Jamar Smith’in bulduğu üçlük oldu. Maçın ilk 5 dakikası her iki takımında hücumlardan eli boş dönmesi ile geçti (4-5). Igokea’nın sayı üstü aldığı Basketfaul maçın ritmini arttırarak tempoyu arttırdı (7-5). İlk periyodun ikinci yarısı dengeli bir tempo bularak her iki takımında karşılıklı sayı bulması ile tamamlandı (19-18)

İkinci periyot Igokea hücumu ve sayısı ile başladı. İki takımında temposunun artması ile hem içeriden hem de üçlük çizgisinden karşılıklı sayılar buldular. Bulunan sayılarla skor dengeli ilerledi 28-28 (5 dakika 25 saniye). İkinci periyotun ikinci yarısı iki takımda istenilen hücum setleri tamamlayamayınca skor elde edilmedi. Igokea’dan 0 numara Ray’in üçlük çizgisinden bulduğu atış ile skor 31-30 oldu ve Koç Erhan Ernak molaya gitti. Kalan ikinci yarı yapılan top kayıpları ve sayısız tamamlanan ataklarla skor olarak daha kısır geçti. Soyunma odasına 39-37 Igokea M:tel önde girdi.

İkinci yarıya Bahçeşehir Koleji hücumu ile başlandı ve ilk sayısı Muhammed Baygül’den geldi (39-40). Üçüncü çeyreğin orta bölümünde her iki ekip de hücumda kısırlık yaşadı. Yiğit Arslan’ın bulduğu sayılarla Bahçeşehir Koleji periyodun bitimine 3 dakika 37 saniye kala öne geçti (45-49) Igokea’nın farkı açmak için bulduğu ataklarla skora tekrar eşitlik geldi  49-49 (2.20 saniye). Igokea koçu Dragan Bajic teknik faul aldı. Son periyoda 51-52 Bahçeşehir Koleji üstünlüğü ile girildi.

Son periyot yakın giden skordan sebep daha gergin başladı. Son periyota Igokea M:tel başladı ve ilk sayısı Igokea’dan Nenad Nerandzic’ten geldi.

İki takımında skor anlamında daha çok sayı bulduğu bir periyot oldu. Bahçeşehir Kolejinden Yiğit Arslan ve Jerry Boutsiele’nin performansı skor üretmede Bahçeşehir Kolejinin elini güçlendirdi. Jerry Boutsiele’nin smaç üstü rakibe yaptığı blok ve ardından Yiğit Arslan’ın içeriden bulduğu sayı ile fark altı sayıya çıkarak Igoke’nın koçu Dragan’a mola aldırdı. Farkın kapanmasına müsade etmeyen Bahçeşehir Koleji Jamar Smith’in bulduğu sayılarla farkı korudu. Farkı korumak için koç Erhan Ernak molaya gitti ve moladan Hadi Özdemir’in sayısı ile dönüldü.(62-69)

Yiğit Arslan ve Jamar Smith’in üç sayılık atışlarıyla Bahçeşehir Koleji periyot bitimine doğru farkı açtı (64-73).  Savunma ve atakta hız kesmeyen Bahçeşehir Koleji farkı açarak maçı 72-77 kazandı.

Böylelikle Bahçeşehir Koleji D grubunu ikincilikle bitirerek Play-In serisinde C grubu üçüncüsü Filou Oostende BK ile eşleşti.

Maç hakkında görüşlerini belirten Koç Erhan Ernak; “Çapraz grup eşleşmeleri için önem arz eden bir maçtı. Buraya gelirken tek amacımız galip gelmekti ve bunu başardık. İki sakat oyuncumuzun yokluğu ritmimizi bozdu. Maçın başında yaptığımız top kayıplarını sonraki periyotta telafi ederek oyun planımıza sadık kalmayı başardık. Oyuncularımız zor pozisyonlarda isabetli şutlar buldular. Önümüzde Play-In süreci var, oradan da galip ayrılarak son 16 turu için yolumuza devam etmek istiyoruz.”