TOFAŞ Basketbol Takımı, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi A Grubu’ndaki son maçında İspanyol temsilcisi UCAM Murcia’ya 77-87 mağlup olarak grubunu 3. sırada tamamladı. Mavi Yeşilliler, play-in turunda B Grubu 2.’si AEK B.C. ile eşleşirken saha avantajı Yunanistan temsilcisinde olacak.

FIBA Basketball Champions League (BCL) A Grubu 6. ve son hafta karşılaşmasında TOFAŞ, UCAM Murcia’yı konuk etti. Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanan maça Bora Satır, Rob Gray, Berke Büyüktuncel, Emre Tanışan, Boubacar Toure beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, rakibin 6-0’lık başlangıcı karşısında ilk basketini Bora Satır ile buldu. Berke Büyüktuncel ve Rob Gray’in sayıları skoru 6-6 eşitlerken, rakibin sayılarına Boubacar Toure, Berk Uğurlu, Arturas Milaknis ile karşılık vermeye çalışan Bursa ekibi ilk çeyreği 14-22 geride kapattı.

İkinci periyoda Deon Thompson’ın basketiyle başlayan TOFAŞ Basketbol Takımı, Rob Gray’in sayılarıyla farkın açılmasına izin vermedi. Berke Büyüktuncel’in muhteşem smacı sonrası Arturas Milaknis’in serbest atış sayısı durumu 23-26’ya getirirken, Bora Satır’ın üçlüğü sonrası Ege Demir ve Rob Gray’in sayıları skoru 35-37 yapsa da konuk ekip, McFadden’in son saniye üçlüğüyle soyunma odasına 35-40 üstün girdi.

Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü periyodun başında TOFAŞ, Deon Thompson ve Rob Gray ile sayılar bulsa da 25. dakikada fark 12’ye çıktı: 39-50. Ege Demir, Arturas Milaknis ve Rob Gray’in skor katkısıyla Mavi Yeşilli takım 28. dakikada farkı 4’e (50-54) indirirken, son çeyreğe İspanyol temsilcisi 54-65 önde girdi.

Dördüncü periyodun başında Rob Gray, Deon Thompson ve Arturas Milaknis’in ürettiği sayılarla arayı kapatmaya çalışan (61-67) Bursa temsilcisi, rakibin dış atışlarına engel olamayınca son 5 dakikaya girerken fark 13’e çıktı: 65-78. Berke Büyüktuncel’in üçlüğü sonrası Berk Uğurlu ve Rob Gray ile skor bulan TOFAŞ, kalan sürede rakibini yakalamadı ve parkeden 77-87 mağlup ayrıldı.,

UCAM Murcia karşısında TOFAŞ’ta Rob Gray 26 sayı ile oynarken, kaptan Berk Uğurlu 13 sayı kaydetti. Sakatlıkları bulunan Tyler Ennis, Mustafa Kurtuldum, Batın Tuna; BCL lisansı olmayan Özgür Cengiz ile kadroda yer almayan İlkan Karaman ve Cecil Williams mücadelede forma giymedi.

PLAY-IN’DE RAKİP AEK B.C.

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi A Grubu’ndaki son maçında UCAM Murcia’ya 77-87 mağlup olan TOFAŞ Basketbol Takımı, bu sonuçla A Grubu’nu üçüncü sırada tamamlarken, play-in’de (eleme turu) B Grubu ikincisi AEK B.C. ile eşleşti. Saha avantajının Yunanistan temsilcisinde olacağı seride ilk maç 3-4 Ocak 2023 tarihlerinde Atina’da, ikinci maç 10-11 Ocak 2023 tarihlerinde Bursa’da ve gerekmesi halinde üçüncü maç 17-18 Ocak 2023 tarihinde Atina’da oynanacak. Atina’daki maçlar AEK’in aldığı ceza nedeniyle seyircisiz oynanacak. Play-in etabı, 3 maçlık serileri sonucunda belirlenecek ve toplamda 2 galibiyete ulaşan takım TOP16 turu biletinin sahibi olacak.

TOFAŞ Basketbol Takımı, sıradaki maçında Türkiye Sigorta Basketbol Ligi 12. haftasında Aliağa Petkimspor ile karşılaşacak. 25 Aralık Pazar günü Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanacak mücadele saat 18.00’de başlayacak.