FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi Play In serisinde ev sahibi avantajını kaybeden Bahçeşehir Koleji, Belçika’da seriyi 1-1 eşitledi.

FIBA Şampiyonlar Ligi D grubunu ikinci sırada bitiren temsilcimiz Bahçeşehir Koleji, Play In serisi için eşleştiği Belçika takımı Filou Oostende’ye 4 Ocak Çarşamba günü 72-76 kaybetmişti. Top 16 şansını kaybetmek istemeyen Kırmızı Ejderhalar, deplasmanda sergilediği performansla rakibini 00-00 yenerek seriyi 1-1 yapmayı başardı. 17 Ocak’ta İstanbul’da oynanacak olan üçüncü maça kalan seri de galibiyet için mücadele edecek olan Bahçeşehir Koleji turu geçmek istiyor.

Ev sahibi takım Filou Oostende maça Breein Tyree, Keye Vries, Vrenz Bleijenbergh, haris Bratanovic ve Pierre Antoine Gillet;  Bahçeşehir Koleji ise Kartal Özmızrak, Jamar Smith, Muhammed Baygül, Hadi Özdemir ve Jerry Boutsiele beşlisi ile başladı.

Maça, Bahçeşehir Koleji başladı ve maçın ilk sayısı Jerry Boutsiele’den geldi. Dengeli giden ilk dakikalar periyotun devamında Bahçeşehir Koleji baskılarıyla ve uzaktan bulduğu sayılarla açılmaya başladı. Periyot bitimine  6 dakika 4 saniye kala Jamar Smith’in bulduğu üçlük ile 6-11 oldu ve rakip takım molaya gitti.  Periyotun ilk beş dakikasında Bahçeşehir Koleji farkı ikili hanelere çıkardı (6-16). Bahçeşehir Koleji’nin yakaladığı 0-7lik seri Servaas Buysschaert’ın smacı ile son buldu. (8-18) Periyotun ikinci yarısı dışarıdan ve pota altından bulduğu sayılarla farkı açan Bahçeşehir Koleji son saniye Yiğit Arslan’ın bulduğu üç sayılık atış ile ilk periyorudu 13-27 önde bitirdi.

İkinci periyoda ev sahibi takım başladı. İkinci periyotun ilk 2 dakikasında iki takımda sayı bulamadı. İlk üç dakikada Bahçeşehir Kolejinin bulduğu sayılara cevap OOstende’den gecikmedi ve ikinci periyotun bitimine 5 dakika 25 saniye kala Oostende’nin yakaladığı 5 sayılık seri, koç Erhan Ernak’a mola aldırttı. (22-34) Mola dönüşü hızlı hücum atağına başlayan Bahçeşehir Koleji dışarıdan ve içeriden bulduğu 7 sayı ile rakibi Oostende koçu Dario Gjergja’ya mola aldırttı (26-41)  Jerry Boutsiele yapılan hücum faulü sayıya döndüremeyen Bahçeşehir Kolejine (26-43) Oostende’nin 6-0 serilik karşı cevabı oldu, 32-43 (1:04). İkinci yarının bitiminin son iki dakikasında baskılı hücumunu arttıran Oostende  farkı tekrar tek sayılı hanelere indirdi (35-43). Soyunma odasına Bahçeşehir Koleji üstünlüğü ile girildi (35-43)

İkinci yarı Bahçeşehir Koleji ile başladı ve ikinci yarının ilk sayısı Oostende’den geldi. Üçüncü periyotun ilk molaya kadar ki ilk 4 dakikası iki takımında dengeli bulduğu sayılarla geçti 40-54 (6:24) Oostende, Olivier Troisfontaines’in faulde topu yere vurması ve Koç Dario Gjergja’nın itirazları sonucu iki teknik faul aldı ve Jamar Smith 4 atış kullandı (40-56). Bahçeşehir Koleji üçüncü çeyrek ikinci yarıyı baskılı oyunu ile domine ederek farkın açılmasını sağladı  ve üçüncü çeyrek 49-65 Bahçeşehir Koleji üstünlüğü ile bitti.

Son periyota ev sahibi takım Oostende başladı ve ilk sayısı Breein Tyree’den geldi. Sayısız geçen ilk üç dakikada iki takımında karşılıklı top kayıpları ve pota altından eli boş dönüşleriyle tamamlandı. Bireysel hataların dikkat çektiği son periyot ilk beş dakikasını Jerry Boutsiele’nin smacı ve Oostende molası ile son buldu 51-69 (5:27). Moladan Oostendeli Breein Tyree üç sayılık atış ile döndü. Akabinde Oostende’nin pota altı smacı ile yakaladığı 50’lık seri Koç Erhan Ernak’ı molaya götürttü. (4:36) Bahçeşehir Koleji’nin savunma hatası dışarıdan Oostende’nin üst üste iki üç sayılık atış bulması, ardından da Bahçeşehir Kolejinin top kaybı yapması farkı 8 sayıya inmesine neden oldu 64-72 (2:01) ve Koç Erhan Ernak molaya gitti. Moladan Bahçeşehir Koleji, Muhammed Baygül’ün üç sayılık atışı ile döndü (64-75). Savunmayı bırakmayan Bahçeşehir Koleji farkın kapanmasına müsaade etmedi ve seriyi 64-77 galibiyetle 1-1 yaptı. Play İn turunu geçmeyi 17 Ocak’ta İstanbul’da Ülker Spor ve Etkinlik Salonunda oynanacak olan üçüncü maça bıraktı.

Maçın skorer isimleri: Oostende’den Tre’shawn Thurman 24 sayı 8 ribaund 1 asist, Breein Tyree 12 sayı 2 ribaund 3 asist, Keye Van der Vries 5 sayı 3 ribaund, 2 asist. Bahçeşehir Kolejinden ise Jamar Smith 22 sayı 3 asist, Jerry Boutsiele 17 sayı 5 ribaund 1 asist 2 blok, Muhammed Baygül 13 sayı 5 ribaund 3 asist.

KOÇ GÖRÜŞÜ: Tur atlamak için kazanmaktan başka şansımızın olmadığı bir maçtı. İlk maçtan gerekli dersleri çıkardığımızı ve sahaya doğru basketbolu yansıttığımızı düşünüyorum. Rakibimiz çok tehlikeli bir takım. Maçın içerisinde en ufak bir gevşemeye ya da hataya müsaade etmiyorlar. Bunu cezalandırabiliyorlar. Deplasmandan galibiyet çıkartıp, seriyi İstanbul'a taşıdığımız için mutluyuz. Oyuncularımı, eforları için tebrik ediyorum.