FIBA Şampiyonlar Liginde temsilcimiz Bahçeşehir Koleji 1-1 yaptığı play ın serisinde Round 16 Belçikalı rakibi Filou Oostende’yi Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda tekrar ağırladı. Uzatmalarda 87-81 kazandığı maçta Round 16 biletini kaptı.

Bahçeşehir Koleji maça Muhammed Baygül, Kartal Özmızrak, Jamar Smith, Berkay Candan, Jerry Boutsiele beşi ile başlarken; Belçika ekibi Oostende, Vrenz Bleijenbergh, Breein Tyree, Alex Barcello, Pier-Antonie Gillet, Haris Bratanovic beşiyle başladı.

Karşılaşmaya her iki takım da durgun başlarken, maçın henüz ikinci hücumunda temsilcimizde yıldız oyuncu Kartal Özmızrak talihsiz bir sakatlık geçirerek soyunma odasına döndü. Çeyrek bitimine 4 dakika 30 saniye kala skor 10-2 temsilcimiz lehine iken Belçika temsilcisinin önemli isimlerinden Alex Barcello’nın basketiyle skor farkı 5’e indi. Hemen ardından Kırmızı Ejderhalar’ın tecrübeli yıldızı Jamar Smith farkı tekrar 8’e getirdi ve televizyon molası geldi. İlk çeyreğin son bölümleri her iki takım da hücumda ritmini bulmayı başardı ve çeyrek 22-12’lik skorla sonuçlandı.

İkinci çeyreğe ilk çeyrekte de olduğu gibi Bahçeşehir Koleji hızlı başladı. Çeyreğe 4-0 lık seri ile başlayan temsilcimiz farkı 14’e kadar çıkarmayı başardı. Rakip ekip periyot boyunca yer yer farkı indirmeyi başarsa da temsilcimiz rakibi karşısında skor farkını korumayı başardı.
Periyodun sonunda Filoou Oostende’den gelen 3 sayılık basketle birlikte 35-29’luk skorla soyunma odalarına gidildi.

Maçın ilk yarısında temsilcimizde Jamar Smith 11 sayı, 1 ribaundla yıldızlaşırken, Jerry Boutsiele 7 sayı, 5 ribaund, 4 asistle,Jaka Blazic ise 5 sayı ile yıldız oyuncuyu takip ettiler. Rakip takımda ise Keye van der Vuurst 9 sayı, 1 ribaund, 2 asist performansı sergiledi.

Üçüncü çeyrekte sahaya güçlü dönen taraf Belçika ekibi olurken, temsilcimiz rakibi karşısında elde ettiği farkı koruyamadı. Birçok git gele sahne olan çeyrekte yaşanan kritik anlar neticesinde çeyrek sonunda farkı rakip takım, Pierre-Antonie Gillet’nin önderliğinde skoru eşitlemeyi başardı.

Maçın son çeyreği maçın kalan kısımlarına nispeten her iki takım için de hücum yoğunluyla geçti. 56 sayıya sahne olan çeyrekte son saniyeye kadar büyük çekişme yaşandı. Çeyreğin son anlarında Belçika ekibi ipleri eline aldı ve skor üstünlüğü sağlamayı başardı, çeyreğin son anlarında taraftarıyla mükemmel bir geri dönüş yakalayan temsilcimiz, son anların yıldızı Yiğit Arslan’ın mükemmel şutuyla skoru 73-75’ten 75-75’e getirmeyi başardı. Son 2.3 saniye kala Belçika temsilcisi Filou Oostende son pozisyondan yararlanamadı ve maçta uzatma periyoduna gidildi.

Son 5 dakikaya mükemmel bir atmosfer ve birliktelikle giren temsilcimiz, kısa sürede farkı artırarak üstünlüğü mükemmel bir geri dönüşle eline aldı. Son anların kahramanı Yiğit Arslan, Jerry Boutsiele ve Jamar Smith’in önderliğinde maçı 87-81’lik skorla bitirmeyi başardı.

 Bu skorla Basketbol Şampiyonlar Ligi Play-in turunda 1-1 ‘lik skoru 2-1’e getirdi ve turnuvada son 16 turuna kalmayı başardı.
Maçın en değerli oyuncusu 20 sayı, 8 ribaund, 5 asistle Jerry Boutsiele olurken; Yiğit Arslan 18 sayı 4 ribaund, 2 asist ile, Jamar Smith 18 sayı, 3 ribaund, 2 asist ile kendisine eşlik ettiler. Belçika ekibinde ise Vreinz Bleijenbergh 20 sayı, 1 ribaund ile oynadı.

Maç sonunda açıklamalarda bulunan Bahçeşehir Koleji antrenörü Erhan Ernak, “Öncelikle rakibimizi tebrik ederek başlamak istiyorum. Şampiyonlar Ligi’nin köklü takımlarından birini turnuvada ilk senemizde elemeyi başardık. Kartal’ın erken sakatlığı oyun planımızı bozsa da oyuncularımız çok büyük karakter ortaya koyarak oyun planımıza sadık kalmayı başardılar. Top 16’ya kalmaktan ve ülkemizi temsil etmekten dolayı gururluyuz. Round 16 turunda mücadeleyi sürdürecek bütün takımlara başarılar diliyorum. Bugün bizimle olan ve ekran başında heyecanımıza ortak olan herkese çok teşekkür ederiz. Galibiyeti onlara armağan ediyoruz.” yorumlarında bulundu.