22 Ocak Pazar günü Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 16. Haftasında Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda Bahçeşehir Koleji, ev sahibi olarak Fenerbahçe Beko’yu ağırladı. Ülker Spor ve Etkinlik Salonunu ortak olarak kullanan ekiplerin karşı karşıya geldiği kıran kırana geçen maçta çekişmeli geçen oyunun ardından kazanan taraf, 87-93’lük skorla rakibinin ligdeki 6 maçlık galibiyet serisini sona erdiren Fenerbahçe Beko oldu. Sarı lacivertliler Türkiye Sigorta Basketbol Ligi’ndeki zirve mücadelesinde önemli bir galibiyet elde etti.



Ev sahibi olarak karşılaşmaya çıkan Kırmızı Ejderhalarda ilk beşi, Langston Hall, Jamar Smith, Muhammed Baygül, Berkay Candan, Jerry Boutsiele ile şekillenirken; Fenerbahçe Beko’da beş, Scottie Wilbekin, Nick Calathes, Dyshawn Pierre, Metecan Birsen ve Kostas Adetokunbo ile şekillendi.

Maç Muhammed Baygül’ün sayılarıyla başladı. İlk çeyreğin ilk dakikalarında Bahçeşehir Koleji maça hızlı başladı her iki taraftan da karşılık sayılarla başlayan maçta her geçen dakika oyun ritmi arttı. Çeyrek bitimine 4 dakika 13 saniye kala Kostas Antetekounmpo’nun Jerry Boutsiele’ye yaptığı faul sonrası 13-14’lük skorla televizyon molasına gidildi. Mola sonrasında da tempoyla devam eden oyunda periyot birimine 2 dakika 50 saniye kala Berkay Candan’ın iki sayılık basketi geldi ve skor 18-17 oldu. Yüksek tempoyla devam eden periyot, 24-27’lik Fenerbahçe Beko üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci çeyreğe Kırmızı Ejderhalar’dan son zamanların formda oyuncusu Yiğit Arslan’ın 3 sayılık isabetiyle başlandı Fenerbahçe Beko’nun üst üste hücumları değerlendiremediği anlarda yıldız oyuncu Jaka Blazic sahneye çıktı ve 30 saniye içindi iki tane çok kritik 3 sayılık baskete imza attı ve skoru Kırmızı Ejderhalar lehine 33-27’e getirdi ve sarı lacivertlilerin başantrenörü Dimtiris Itoduis molayı aldı. İlk yarının bitimine 6 dakika kala Jaka Blazic bu çeyrekteki 3. üç sayılık isabetini buldu ve skoru 38-31’e getirdi. 7 sayılık farka hızlı bir şekilde reaksiyon veren sarı lacivertli ekip, kısa sürede skoru 38-39 yaptı ve Bahçeşehir Koleji başantrenörü Erhan Ernak mola hakkını kullandı. Molanın ardından Yiğit Arslan’dan bir üç sayılık isabet daha geldi. İlk yarının son anlarında Bahçeşehir Koleji üstünlüğü tekrar eline alarak skoru 45-41’e getirdi ve 1 dakika 20 saniye kala Fenerbahçe Beko molası geldi. Durgun geçen çeyreğin son dakikasında yalnızca Fenerbahçe lehine 2 sayı çıktı ve çeyrek 45-43’lük Bahçeşehir Koleji üstünlüğüyle sonuçlandı.

Maçın 2. yarısına Fenerbahçe Beko’dan Dyshawn Pierre’in 3 sayılık isabetiyle başlandı. Buna karşın Kırmızı Ejderhaların uzun oyuncusu Berkay Candan’dan üst üste bir 2 sayılık, bir 3 sayılık isabet geldi. Karşılıklı sayılarla devam edilirken Carsen Edwards ve Muhammed Baygül’den gelen karşılıklı üçlüklerle skor 59-53 oldu ve televizyon molası geldi. Sarı lacivertliler çeyrek bitimine son 2 dakika 38 saniye kala skoru 63-63’te eşitlemeyi başardı ve Koç Erhan Ernak, mola hakkını kullandı ve molanın hemen ardından Jerry Boutsiele’in 2 sayılık isabeti geldi. Periyot, Fenerbahçe Beko’nun 68-69’luk üstünlüğüyle sonuçlandı.

Skor 70-70’lik eşitlikle giderken 8 dakika 30 saniye kala Yiğit Arslan’ın 3 sayılık isabetinin hemen ardından Fenerbahçe Beko’lu milli oyuncu Metecan Birsen’in üçlüğü geldi hemen ardından Jamar Smith’ten tekrar bir üç sayılık basketle karşılık geldi ve yine hemen ardından Carsen Edwards’ın üçlüğü geldi, skor 76-76’da tekrar eşitlendi. Maç bitimine son 4 dakika kala 81-87 olan skor, Muhammed Baygül’ün üst üste bulduğu iki turnikeyle 85-87 oldu ve Dimitris Itoduis’ten son 3 dakika 3 saniye kala mola geldi. Mola sonrası Jerry Boutsiele’e yapılan sportmenlik dışı faulle birlikte Bahçeşehir Koleji skoru eşitlemeyi başardı.


Karşılaşmada ev sahibi olarak sahaya çıkan Bahçeşehir Koleji’nde Yiğit Arslan, Jerry Boutsiele ve Berkay Candan 17’şer sayıyla öne çıkarken, Yiğit Arslan 13 sayı, Jaka Blazic 12 sayıyla onlara katkı verdiler. Galip gelen ekipte öne çıkan performanslar ise Carsen Edwards 31 sayı, Dyshawn Pierre 24 sayı, Şehmus Hazer 11 sayı şeklinde oldu.

Karşılaşmanın ardından ev sahibi ekibin başantrenörü Erhan Ernak, “Bir EuroLeague takımına karşı maçın genelinde çok iyi mücadele ettik. Son periyotta karar toplarında yaptığımız birkaç kritik hata maçı kaybetmemize neden oldu. Genel olarak mücadelimizden memnunum, bu maçı unutup önümüzdeki Basketbol Şampiyonlar Ligi Round 16 mücadelemize odaklanacağız.” yorumlarında bulundu.