FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizde yaşanan büyük felaketin ardından değişen programda temsilcimiz Bahçeşehir Koleji, son 16 turunun üçüncü maçında turnuvanın son finalist ekiplerinden İspanyol ekibi BAXI Manresa’ya konuk oldu. Yaşanılan deprem felaketini anarak “Kaybettiklerimiz Asla Unutulmayacak!” mesajıyla sahaya çıkan ekibimiz, İspanyol ekibine 90-72’lik skorla mağlup oldu.

Ev sahibi İspanyol ekibi BAXI Manresa tarafından da mücadelenin bilet gelirlerinin ülkemizdeki ve Suriye’deki depremzedeler için bağışlanacağını açıklandı. 1 dakikalık saygı duruşuyla başlayan maçta Bahçeşehir Koleji sporcuları yakalarındaki siyah kurdeleyle maç boyunca depremzedeleri andı.


Temsilcimiz maça Muhammed Baygül, Jamar Smith, Langston Hall, Berkay Candan, James Gist beşiyle; BAXI Manresa ise Martinar Geben, Jerrick Harding, Dani Perez, Devin Robinson, Juampi Voulet beşiyle başladı. Temsilcimizin yeni transferi Kanada’lı oyuncu Conor Morgan bu mücadeleyle birlikte yeni takımıyla ilk kez parkeye çıktı.

Maça hızlı başlayan taraf uzun oyuncu Berkay Candan’ın üst üste gelen üçlükleriyle temsilcimiz Bahçeşehir Koleji oldu. Berkay Candan’ın bulduğu 3 üçlük isabeti ve diğer isabetlerle ilk periyodun bitimine 5 dakika 20 saniye kala skor, temsilcimiz lehine 6-15 oldu. İlk periyot bitimine son 1 dakika 4 saniye kala İspanyol ekibinin 2 sayılık basketiyle 16-19 oldu ve ilk çeyrek 18-21’lık skorla tamamlandı.

İkinci çeyreğe hızlı başlayan taraf, ilk çeyreğin aksine ev sahibi ekip BAXI Manresa oldu. İspanyol ekibi 3 sayı geride başladığı periyodun ilk dördüncü dakikasında skoru kendi lehine 33-26’ya getirmeyi başardı ve hemen ardından temsilcimizin baş antrenörü Erhan Ernak’tan mola geldi. Mola sonrası 5 sayıyla reaksiyon veren ekibimizin skor takibi sürerken rakip ekip BAXI Manresa’dan yanıt gecikmedi ve karşılıklı gelen sayılarla maçın ilk yarısı 43-35’lik skorla sonuçlandı. Takımlar soyunma odalarına 8 sayılık ev sahibi üstünlüğüyle gittiler. Maçın ilk yarısında temsilcimizde 10 sayıyla Jamar Smith’in, 9 sayıyla Berkay Candan’ın performansları ön plana çıkarken; rakip ekipte Devin Robinson’ın 8 sayılık ve Brancou Badio’nun 7 sayılık performansları öne çıktı.

İkinci yarıya temsilcimiz Kırmızı Ejderhalar kötü başlarken, İspanyol ekibi ritmini giderek artırdı. İkinci yarının ikinci dakikasında Juampi Vaulet, kritik 3 sayılık basketiyle takımı lehine skoru 52-38 yaparak farkı açmayı başardı. Üçüncü çeyrek bitimine 6 dakika 15 saniye kala üst üste gelen sayılarla skor 57-38 oldu ve Erhan Ernak’tan mola geldi. Temsilcimiz yeni transferi Conor Morgan’ın ve Yiğit Arslan’ın 3 sayılık basketleriyle nefes almaya çalışırken, çeyrek bitimine 46 saniye kala skor 67-50’ye geldi. Periyot, İspanyol ekibinden Frankie Ferrari’den gelen son saniye üçlüğüyle 74-50’lik skorla bitti.

Maçın son 10 dakikasına her iki takım da yavaş başladı. Bahçeşehir Koleji’nin Kanada’lı oyuncusu Conor Morgan’ın 3 sayılık basketiyle maçın bitimine 5 dakika 21 saniye kala skor 78-60 oldu ve skor farkı İspanyol ekip lehine 18 oldu. Mücadelenin son bölümlerine girilirken gelen karşılıklı sayılarıyla skor farkı korundu. Son 1 dakika 42 saniye kalan zamanda skor Jerrick Harding’in faul atışıyla 85-67 oldu ve maç yine aynı skor farkıyla 90-72’lik skorla sonuçlandı.

Temsilcimiz adına maçın en skorer isimleri; 16 sayı, 3 ribaund ile yeni transfer Conor Morgan ve 15 sayıyla Jamar Smith oldular. İspanyol ekibinde ise 18 sayı, 9 ribaund, 1 asist ile Devin Robinson ve 16 sayı, 3 ribaund, 1 asistle Jerrick Harding oldular.

Mücadelenin ardından Bahçeşehir Koleji baş antrenörü Erhan Ernak: “” yorumlarında bulundu.
“Bugün basketboldan konuşmak benim için zor bir durum. Oyuncularım bedenen burada bulunmasına rağmen yaşadığımız büyük felaketin de etkisiyle kafalarını oyuna veremediklerini düşünüyorum. Baxi Manresa takımına ve taraftarına depremzedelere yapacakları bağış için teşekkür ederiz.”